Kvalifikaci Rookies Cupu vyhrál Can Öncü, Salač startuje osmý

V pátek měli jezdci Red Bull Rookies Cupu tréninky a kvalifikaci v níž se rozhodlo o postavení na startovním roštu jediného závodu v Misanu. Pro pozice v první řadě si zajela trojice Can Öncü, Deniz Öncü a Ryusei Yamanaka. Český závodník Filip Salač zajel osmý čas a do závodu odstartuje z třetí řady.

Patnáctiletí Turci ovládli kvalifikační bitvu v Misanu. Can Öncü nastavil maximum na 1'45,332 sekundy a do závodu odstartuje z pole position. Jeho dvojče Deniz Öncü byl jen o 0,033 sekundy pomalejší. Poslední místo v první řadě získal Ryusei Yamanaka, jehož ztráta na prvního představovala 0,430 sekundy.

Can Öncü po kvalifikaci hovořil o tom, že ostatní soupeři vyhledávali jeho s bratrem, aby se za nimi vyvezli, takže jim nějakou dobu trvalo než nalezli prostor k tomu, aby zajeli rychlé kolo, což se jim ve finále povedlo. Can by chtěl v sobotu závod vyhrát a dva závody před koncem sezonu si zajistit vítězství v pohárové soutěži. Jeho bratr Deniz je rád za druhé místo na startu, ale zároveň cítí zklamání, že mu jeho první pole position unikla tak těsným rozdílem.

Český závodník Filip Salač zvládl dvanáct měřených kol a v šestém nastavil své kvalifikační maximum 1'46,126 sekundy. To Salačovi ve finále stačilo na osmou pozici, takže do závodu odstartuje z třetí řady, kde bude mít po své levici Danyho Jonese a po pravici Seana Lellyho. Salačův soupeř v boji o celkové třetí místo, Španěl Xavier Artigas, do závodu odstartuje jedenáctý.

Jediný závod Red Bull Rookies Cupu je v Misanu na programu v sobotu 7.září 2018 a jeho termín startu je 16.30 hodin. V přímém přenosu lze klání sledovat na TV stanici Nova Sport 1 nebo na RedBullTV.

Red Bull Rookies Cup – Kvalifikace
Pátek, 7.září 2018 – Misano (ITA)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist