Ian Hutchinson nepojede v roce 2013 žádné závody

Pro opravdové fanoušky Road Racingu to bohužel není žádné velké překvapení, s Ianem Hutchinsonem bude v příštím roce chybět ve startovních listinách závodů na přírodních okruzích jedno hodně "velké" jméno.

Vše špatné pro Iana Hutchinsona začalo v září 2010. Tehdy spadl tento Brit při závodě britského šampionátu supersportů a přivodil si komplikovanou zlomeninu levé nohy. Hutchinson musel být rád, že se vyhnul amputaci. Jeho rekonvalescence trvala až do listopadu 2011, kdy třetím místem na závodě Grand Prix Macaa slavil skvělý comeback.

Bohužel při přípravě na londýnskou motocyklovou show si «Hutchy» v lednu znovu zranil svou ještě ne úplně vyléčenou nohu. Lékaři mu sice povolili start na závodě "North West 200", ovšem až sedmé místo v hlavním závodě nebylo zrovna takovým umístěním, které by si jezdec s motocyklem Yamaha zrovna přál.
Také letošní Tourist Trophy v červnu neproběhla dle přání Iana Hutchisona. Sice skončil několikrát v Top-10, ale časové ztráty na vítěze závodů byly vždy hodně velké. Jezdec, který v roce 2010 vyhrál na Isle of Man celkem pět závodů a zapsal se tak zlatým písmem do kroniky Tourist Trophy, chtěl pochopitelně více.
Na rady lékařů nepojede Hutchinson v příštím roce žádné závody, nýbrž se podrobí opakované operaci. A potom bude 33-letý jezdec potřebovat minimálně sedm měsíců na důkladnou rehabilitaci. To tedy bude vyžadovat pro britského pilota z hrabství Yorkshire a pro jeho fanoušky hodně velkou trpělivost.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist