300 zatáček Gustava Havla: sobotní kvalifikace

Během sobotních kvalifikací se rozhodlo o postavení na startovním roštu devětapadesátého ročníku závodu 300 zatáček Gustava Havla. Už v sobotu se na trati děly velké věci a je jasné, že pokud někdo bude zítra v Hořicích chybět, přijde o parádní podívanou!
 

Kapitoly článku

Všechny závody slibují velmi dramatické souboje, do kterých už v 9:45 hodin vyrazí třída Sportproduction 125. Z nejvýhodnější pozice na startu vyrazí Ivo Doležal, následovaný Michalem Veckem a obhájcem loňského vítězství Lukášem Fikkerem.

Po produkčních motocyklech přijdou na řadu speciály 125 GP/Moto 3 spolu se čtvrtlitry 250 OPEN a čtyřtaktními SSP 300. Největší pozornost bude upřena na „dvacky“, kde si podle očekávání zajistil pole position Patrik Kolář před Rakušanem Christopherem Ederem a domácím matadorem Oldřichem Podlipným. Ve čtvrtlitech byl nejrychlejším kvalifikantem nestárnoucí Johannes Kehrer z Německa a v malých supersportech Radek Lamich.

Krátce po dvanácté hodině přijde na řadu první z vrcholů „Zatáček“ a to třída supersportů SSP 600. V tabulce kvalifikačních časů figuruje čtyřlístek českých favoritů v pořadí Petr Najman, Marek Červený, Kamil Holán a Michal Dokoupil – tuzemský fanoušek to bude mít zítra při rozhodování v otázce, komu má držet palce, opravdu hodně těžké!

Ve třídě dvouválců Supertwin bude na vítězství útočit vloni stříbrný Jan Markalous následovaný Ondřejem Mrázem a Slovákem Miroslavem Slobodou. Belgičan Dieter Vervloessen si na novou trať velmi rychle zvyknul a tak je nejenom možné, ale i velmi pravděpodobné, že se zítra pěkně zostra zapojí do soubojů o stupně vítězů.

Ve společném závodě se divákům představí čtyřtaktní buchary třídy Supermono, kde bude zcela jednoznačným favoritem Petr Najman, jenž za sebou nechal druhého kvalifikanta Františka Loučku o propastných 5,5 sekundy. Překvapivě rychlý byl i Švýcar Ivo Ladde, který byl třetí ve třídě jednoválců. Nejlepším pilotem třídy SSP 400 byl Dan Vysloužil, který se svým časem dostal mezi nejrychlejší monaře Najmana a Loučku.

Absolutním vrcholem bude třída Superbike, která slibuje závodění na špičkové evropské úrovni. Prvotřídní zahraniční piloty seriálu IRRC vyzve naše roadracingová hvězda Kamil Holán, jenž si dnes zajistil druhý čas s minimální ztrátou 0,421 sekundy na polemana Davida Datzera. První řadu doplní Fin Erno Kostamo, do druhé se postaví Didier Grams, Laurent Hoffmann a také Karel Pešek, který při svojí premiéře překvapil skvělým šestým časem.

Celkové výsledky kvalifikací i závodu, stejně jako live-timing najdete zde.

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)
Miloš Rejman - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist