Na Markétě vyhrál volný závod Prague Open Václav Milík

Sobotním slunečným odpolednem odstartovala 11.dubna na pražské Markétě plochodrážní sezona volným závodem Prague Open. Po napínavých soubojích nakonec vyhrál Václav Milík, který tím získal místo prvního náhradníka pro květnovou Grand Prix v Praze.

Závod jednotlivců měl pro české závodníky zvláštní motivaci v možnosti získat minimálně vestu s č.17 na květnový závod SGP. Favorizován byl úřadující mistr republiky Václav Milík, když jeho největší soupeři měli být jezdci AK Markéta Matěj Kůs, Josef Franc, Zdeněk Holub a slánský Eduard Krčmář. Statut mezinárodní závodu dodalo polské duo Patryk Dolny a Patryk Malitowski.

O výsledku závodu tak mohla hodně napovědět už pátá jízda, ve které startovali všichni čeští favorité vyjma Zdeňka Holuba. Jízdu vyhrál Matěj Kůs a Václav Milík dojel až čtvrtý, tedy za nula bodů. Ovšem i přes tuto bodovou ztrátu dokázal nasbírat dvanáct bodů a stal se po základní části spolu s Patrykem Malitowskim jistým účastníkem finálové jízdy, která pro čtyři následovala po základní části závodu. Další dva finalisty měla určit dodatková jízda jedenáctibodových Josefa France, Matěje Kůse a Zdeňka Holuba. První dva jmenovaní v ní odsunuli Holuba na třetí nepostupové místo a finále bylo obsazeno.

Finálovou jízdu od začátku vedl Václav Milík před Matějem Kůsem a polákem Patrykem Malitowskim s Josefem Francem. To trvalo pouze do druhé zatáčky, kde polský závodník sestřelil Matěje Kůse. Jízda byla přerušená a polský závodník z jízdy vyloučen. Otřesený Matěj Kůs i vinou techniky už do opakovaného finále nenastoupil. Dvoučlenné vyvrcholení závodu ovládl Václav Milík a má tak jisté místo prvního náhradníka pro květnovou Grand Prix v Praze. Divokou kartu musí pražský pořadatel nahlásit do 23.dubna a tento návrh musí schválit pořádající agentura BSI.

1 - Václav Milík - PCE - 12 bodů
2 - Josef Franc - PHA - 11
3 - Matěj Kůs - PHA - 11
4 - Patryk Malitowski - PL - 12
5 - Zdeněk Holub - PHA - 11
6 - Patryk Dolny - PL - 10
7 - Eduard Krčmář - SLA - 10
8 - Tomáš Suchánek - PCE - 9
9 - Hynek Štichauer - PCE - 9
10 - Jan Holub - PLZ - 6
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Michal Kohout - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist