Pozvánka na 2. Podkrkonošský sprint

Po loňské úspěšné premiéře pořádá Orgovany další pokračování dragsterového klání, které se 15. května uskuteční v podkrkonošské kotlině.

Akce se pojede opět jako Memoriál Ivoše Janeby, ale tentokrát se nebude sprintovat na letišti v Lánově. Tam jsme sice vloni ve stínu monstrózní Černé hory zažili perfektní premiéru, ale problémy s majitelem letiště a jeho neúměrné finanční požadavky donutily pořadatele ke změně. Proto se pojede na uzavřené silnici nedaleko Bílé Třemešné, kde se stejně jako při posledním klání utkáme na vzdálenosti 1/8 míle (201 metrů).


Změny se týkají také závodního programu, nebo lépe řečeno rozdělení do jednotlivých kategorií. Můžete si být jistí, že vhodnou kategorii najdete i pro sebe, ať už přijedete na fichtlu, krosce, supersportu nebo s dragsterovým speciálem. Jednotlivé třídy jsou sestavené tak, že můžete startovat ve více kubaturách, kterých je přesně třináct, takže budete moct sprintovat od rána do večera.

Vypsané kategorie:

1. do 50
2. do 175
3. social bike do 350
4. do 500
5. do 600 + 3 válce do 675 a 2 válce do 850
6. do 750 + 2 válce do 1000
7. nad 750 (open)
8. enduro a cross (1v) + Chopper do 1000 max. 2válce
9. enduro + chopper a cestovní (2 a více válce)
10. veteran - Do roku 1980 (jízda pravidelnosti)
11. ženy, dámy, dívky
12. senior. Věk jezdce minimálně 50 let, nebo motocykl starší než závodník
13. special - cokoli má motor.


V každé kategorii se jede pět měřených jízd, ze kterých se dvě nejpomalejší škrtnou a zbylé tři sečtou, nejkratší součet vyhrává. Výjimku ale tvoří kategorie veterán kde se jede na nejmenší rozdíl mezi dvěmi nejrychlejšími jízdami a také kategorie special, ve které rozhoduje pouze jedna nejrychlejší jízda.


Registrace závodníků probíhají do 10 hodin a startovné jsou rovná dvě kila.

Aktuální informace jsou na webu Motorkari.cz, který je mediálním partenerem této akce, reportáž z loňského ročníku najdete tady.

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist