MMSR Motokros: Suverenita Rakušana Neurautera pokračuje!

Tentokrát až na východě Slovenska pokračoval v neděli 7. července čtvrtým podnikem tamní mezinárodní mistrák - MX Open 2019. Mníšek nad Hnilcom nedaleko Košic má asi 2 tisíce obyvatel a v minulosti se zde těžilo zlato, stříbro, nebo měď. Šéf místního AMK a současně viceprezident SMF pro motokros, Luboš Löffler, připravil pro jezdce zajímavou trať, která se musela díky svému povrchu hodně kropit dlouho před závodem. Pořadatelům navíc nahrálo počasí, neboť v sobotu v noci poměrně výživně zakáplo - čili ráno bylo tím pádem dobře zalito.

Jednotlivé rošty sice nebyly úplně zaplněné, ale špička ve všech kategoriích nechyběla. Čech Filip Neugebauer (1/1) vyhrál po kvalitním výkonu obě jízdy třídy MX Open. Dvakrát druhý byl Lukas Neurauter (2/2) z Rakouska. Celkově tedy vyhrál Neugebauer (oba Osička MX Team), na bednu je ještě doprovodil čerstvý VETERÁN - Petr Bartoš (4/3), který zde oslavil jubileum (40) a od organizátorů dostal vřelé přivítání v podobě několika dárků! Nejlepší slovenský motokrosař Tomáš Šimko (PB Racing) byl bramborový za výkony (3/4).

Do dobré formy se letos rozjíždí český pilot Martin Krč (1/1, Buksa/Ados KTM), když po boji ovládl obě rundy kubatury MX2, před jeho největším konkurentem Slovákem Šimonem Joštem (2/2, Osička MX), třetí dojel další Slovák Denis Poláš (3/3). Orioňák Jonáš Nedvěd (7/4,) měl v prvním motu problémy s předním kotoučem - v následujícím již ukázal kvality, když skončil za nejrychlejší trojicí.

Jiří Matějec (2/1, HT Group RT) svedl o vítězství – Classa MX2 Junior pěkný souboj se Samuelem Strukem (1/2, SVK), pro Jirku rozhodla lepší druhá rozjížďka. Třetí flek bral Matúš Tomala (5/3, SVK). MX Junior 125 byla jasnou kořistí Martina Venhody (1/1, Motokrosovaskola.cz), před Tomášem Švírákem (2/2, Motosport Chýnov v AČR) a Patrikem Příhodou (3/3, Fostrade Team), pochvalu zaslouží navíc naši junioři plus mechanici - rodiče, kteří zvládli dlouhý přejezd ze sobotního českého šampionátu (Kaplice). Ve Veteránech MX4 nic nového – v tréninkovém tempu zase úřadoval Martin Žerava (1/1, KRTZ Motorsport) v Classe MX4 plus se radoval Roman Majer (1/1).

Novinkou letošního slovenského seriálu je SUPERFINÁLE, kde se již závodí o finanční prémie, startovné dostane každý nominovaný zástupce své třídy (dle klíče) a vítěz celého mistráku bere auto Ford Focus. Neurauter je letos nepřekonatelný v tomto hodnocení a společné Superfinále jasně ovládl i tady, před Neugebauerem a Bartošem, 4. dojel Petr Michalec, 5. Krč (MX2), 6. Šimko, 7. Jošt (MX2), 8. Nedvěd (MX2). Pátý díl slovenského šampionátu uvidí diváci 18. srpna (dráha Gbely) kousek od českých hranic.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist