Jihočeský KP v motokrosu zahajuje sezonu už tuto sobotu v Klukách u Písku

Motokrosová sezóna na jihu Čech odstartuje tuto sobotu, 13. dubna na mistrovské trati v Klukách. Pořadatelem úvodního závodu jihočeského Krajského přeboru je velice agilní klub MS Kluky, který se pevně zařadil mezi pořadatele prestižního MMČR Senior i MMČR Junior. Seriál jihočeského KP bude letos čítat celkem sedm závodů. Jihočeský KP se i letošní rok těší jak zájmu jezdců, tak i pořadatelů a sponzorů.

Pojede se v kategoriích 65+85ccm, Hobby MX2, Hobby MX1, Veterán 40+, Veterán 50+ a 60+, MX2 a MX1. Letošní novinkou bude pouze to, že se v celkovém pořadí seriálu budou vyhlašovat i ženy, které jsou součástí třídy Hobby MX2. Startovné činí stejně jako loni 1.000CZK, příplatek za další kategorii je 300CZK.

Závodit se letos bude v Klukách, Pacově, Voticích, Netolicích, Jiníně, Nihošovicích a Horažďovicích. Generální partnerem seriálu zůstává ledenická firma HR Technik Jana Hronka, hlavními sponzory jsou pak firmy Sorex, Cajdašrot a EU Autoservis. Na seznamu přihlášených jezdců je opět kompletní jihočeská motokrosová špička, nechybí ani kvalitní jezdci z jiných krajů a velký zájem o tento seriál projevili tradičně jezdci z Rakouska a Německa.

Zmodernizovaná trať v Klukách zůstala v podobě, jaká byla loni. Občerstvení je zajištěno ve velkém stanu 20x10 metrů. Pro pořadatele bude tento závod kvalitní generálkou před červnovým MMČR Senior.

Náš tip

Zvláštní ustanovení závodu + časový harmonogram - zu_jckp_kluky_2024.pdf

Přejímky jsou v Klukách už v pátek od 17:30 hod., sobotní tréninky začínají v 7:45 hod, start závodu pak ve 12:30 hod. Jsou připraveny dva časové harmonogramy (viz příloha ZU), protože se očekává větší počet zúčastněných jezdců.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist