Podmol předvedl nový trik, medaili na X-Games nepřidal

Freestyle motokrosař Libor Podmol další medaili na prestižních X-Games nepřidal. V soutěži o nejlepší trik skončil na osmém místě. Jako jediný ze závodníků předvedl zcela nový trik Running Surfer. Z vítězství se radoval Australan Jackson Strong, druhé místo v Minneapolis obsadil Francouz Thomas Pagès a třetí byl Australan Rob Adelberg. „Snažil jsem se být odlišný, předvedl jsem jako jediný úplně nový trik. Divákům se líbil, jen prostě nedosáhl na tolik bodů,“ prohlásil Podmol, který na letošní olympiádě extrémních sportů vybojoval stříbrnou medaili ve Step-upu.

Jediný český zástupce na X-Games sázel v disciplíně Best Trick na zcela nový trik, který pojmenoval Running Surfer. Jde o variaci jeho triku Surfer Flip, při kterém se rozjíždí na rampu s nohami na sedle. Ve vzduchu poté švihá nohami, což připomíná běhání. „Jen jsem to mohl trochu více protáhnout. Příště to vypiluju. Celkově jsem ale spokojený,“ dodal Podmol, který nakonec skončil na posledním osmém místě. „Bylo vidět, že rozhodčí preferují zejména dvojitá salta nebo salta vpřed. I tak jsem zaznamenal na můj nový trik pozitivní ohlas,“ popsal Podmol, mistr světa z roku 2010.

Freestyle motokrosaři předváděli zejména variace na dvojitá salta. Vítěz Jackson Strong ukázal divákům salto vpřed bez jedné ruky. Za trik dostal od rozhodčích nejvíce bodů (93). To Francouz Thomas Pagès provedl dvojité salto bez držení. „Myslím, že tomu scházela větší originalita. Všem ale gratuluji. Já jsem se snažil hlavně ukázat, o výsledek mi tolik nešlo,“ prohlásil Podmol, který salto vpřed na motorce předvedl vloni na podzim na exhibiční akci v Praze. V budoucnu se má v plánu zaměřit také na dvojité salto. „To budu trénovat na mém nafukovacím dopadu, který mám doma,“ vyhlásil Podmol.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
suvi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist