České finále FMX Gladiator Games ovládl Petr Pilát

V pražské O2 areně se uskutečnil 21. ročník FMX Gladitor Games, tentokrát poprvé díky zájmu rozdělený do dvou show, z níž každá měla svého vítěze. Naše redakce se účastnila odpoledního klání, v němž se ve finále utkali Libor Podmol a Petr Pilát. Trofej si nakonec odnesl druhý jmenovaný, jehož vystoupení ohodnotilo publikum hlasitějším potleskem. Do síně slávy byl uvedený Petr Kuchař.

FMX Gladiator Games se v pražské O2 areně konaly po roce a půl. V porotě jednadvacátého ročníku zasedli freestyle jezdci Petr Kuchař a Zdeněk Fusek a moto redaktorka Zorka Horká. Večerem pak provázel moderátor Endru za doprovodu DJe Frikyho. Celkem mohli diváci sledovat výkony patnácti freestylistů.

Večer odstartoval soutěží o nejlepší whip, v níž zvítězil Matěj Česák. Za sebou nechal na druhém místě Juliena Vanstippena a Filipa Podmola. Po následné exhibici Jasona Cesca, který během večera předvedl několik skvělých triků na sněžném skútru, a teprve jedenáctiletého českého jezdce Matyáše Novotného z akademie Petra Piláta, došlo na start hlavní soutěže.

Jezdci byli rozděleni do čtyř skupin a dvou kvalifikací – jedna byla česká, druhé se zúčastnili zahraniční freestylisté. Z tuzemských zástupců si vedli nejlépe Petr Pilát s Liborem Podmolem, jejich soupeřili byli v semifinále Edgar Torrorentas a Brice Izzo.

Návštěvníci odpolední show v O2 areně se nakonec dočkali českého finále, v němž si na popud poroty sami zvolili vítěze. Hlasitěji podpořili Petra Piláta, který si tak z rukou Marka Rejmana, promotéra akce, přebral trofej. V následném rozhovoru přiznal, že se rozhodl vystoupit i přesto, že mu lékař doporučil neskákat. Před dvěma měsíci ošklivě havaroval, a kromě jiného si zlomil žebra, která nemá zcela doléčená.

Do síně slávy uvedl Marek Rejman dlouholetého kamaráda a průkopníka českého freestyle motokrosu Petra Kuchaře, který neskrýval dojetí. „Až mi připadá nefér brát takové ceny i dlouho poté, co jsem lítal. Dostávám ceny za to, čím jsem se bavil,“ uvedl.

Příští FMX Gladiator Games se uskuteční v O2 areně 14. prosince 2024. Návštěvníci se opět mohou těšit na dvě show. Odpolední odstartuje ve 13:30, večerní pak v 19 hodin.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist