UFO, Orion a Delta před sezonou 2011

Minule jsme nabídli pár zajímavých motokrosových přestupů ze světa, dnes se zaměříme na české týmy a jezdce. „Dres“ změnil například Martin Michek, velké ambice má do příští sezony východočeský UFO Racing Team.

Nebývá příliš zvykem, aby se děním v českém motokrosu zabýval oficiální server mistrovství světa www.youthstream.com. Jedna z jejich nedávných zpráv ale hovořila o týmu UFO Racing z Bělovsi u Náchoda. Server informuje, že UFO Racing Team z České republiky patří k těm největším týmům v mistrovství světa třídy MX3. Připomíná, že v poslední sezoně dojel jejich jezdec Martin Žerava celkově čtvrtý, přesto dochází v týmu ke změnám. Manažer Ladislav Exner k tomu říká: „Rozhodl jsem se k některým zásadním změnám. Naše smlouva s Martinem Žeravou skončila a v týmu jsem přivítal mladého francouzského jezdce Milka Potiseka jako nového jezdce pro sezonu 2011.”
Potisek, který zanedlouho oslaví své teprve jednadvacáté narozeniny, skončil v MX3 World Championship 2010 pátý, právě za Žeravou, když dokázal vyhrát jednu jízdu v Německu. Bude vůbec prvním zahraničním jezdcem v historii UFO Racing Teamu. Exner je hrdý a šťastný, že se mu podařilo takového jezdce podepsat. „Milko Potisek je mladý a velmi silný jezdec s temperamentním stylem jízdy. Myslím, že do českého šampionátu přinese svěží vítr. Věřím, že bude skvěle reprezentovat barvy našeho týmu v ČR i v mistrovství světa třídy MX3,“ říká Exner na stránkách webu Youthstream. Druhým jezdcem týmu bude mladý Petr Michalec, který si první ostruhy ve světovém šampionátu vyjel už letos. Srdnatě bojoval na tratích s velkými světovými jmény a celkově skončil osmý. Byl tak velmi příjemným překvapením letošní sezony. Nejlépe si dvaadvacetiletý talent vedl v Německu, kde vybojoval dvakrát čtrnáct bodů. Technickou stránku týmu budou mít na starosti Vláďa Borůvka, Martin Borůvka a Libor Michalec a manažer Ladislav Exner jim stoprocentně důvěřuje. „Přeji si pro celý tým nějaký velký úspěch, sezonu bez zranění a motocykly, které nás dovezou do čela mistrovství světa.” Tým pojede na Hondách CRF 450, které už Potisek testoval, a podle jeho slov je s motocyklem velice spokojen. Testoval též nový výfuk DVR.
Dlouho a s napětím se čekalo, kde po odchodu z italské továrny TM zakotví dnes už pravidelný účastník motokrosových mistrovství světa Martin Michek. Jezdec si nakonec plácnul s český týmem Orion Litomyšl– RS Petrol a kromě MČR pojede kompletní seriál světového šampionátu kubatury MX3, kde se bude moci spolehnout i na podporu týmu RSC Corse Italia. Jako první o tom informoval server gtmotocross.cz. K dispozici bude mít  KTM SX 450. Jeho týmový kolega Petr Bartoš má jet kromě republiky i mistrovství Evropy.
Pořádně doširoka se rozkročil i další český motokrosový tým Delta Racing Ervína Krajčoviče. Ten zajistil pro MS MX1 2011 nejen movitého belgického sponzora, ale do sedla Suzuki RMZ 450 získal i světem protřelého pětadvacetiletého Belgičana Kevina Strijbose (horní snímek). Dvojkou bude teprve devatenáctiletý Švéd Tom Söderström, letos ve světě celkově 24. se 47 body. Rodák z Geelu Kevin Strijbos zazářil před třemi roky jako vicemistr světa MX1, pak ale i vinou zranění stagnoval. Loni byl jezdec známý pod přezdívkou The Kid celkově až devatenáctý, když téměř polovinu závodů vynechal, letos vystřídal hned dva týmy a v konečné klasifikaci MX jedniček ho můžeme najít na třinácté pozici se ziskem 201 bodů. Zato v nabitém belgickém mistráku se umístil jako čtvrtý.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist