Seewer odchází od Yamahy, posílí Kawasaki Racing Team

Celou svou kariéru ve třídě MXGP strávil na motocyklech Yamaha, slavil na nich velké úspěchy, ale na konci sezony tři ladičky opouští. Nejlepší švýcarský motokrosař, pětinásobný vicemistr světa Jeremy Seewer, bude od příští sezony jezdit v zelených barvách stáje Kawasaki Racing Team MXGP.

Devětadvacetiletý Seewer získal mezinárodní uznání ve třídě MX2, byl dvakrát na druhém místě ve světovém šampionátu, než ve věku 24 let přešel do prestižní třídy MXGP. Tam převážně v továrním týmu Monster Energy Yamaha vyhrál celkem 7 Velkých cen a 28krát se umístil na stupních vítězů. V letech 2019, 2020 a 2022 se stal vicemistrem světa, ale na samotný titul nejvyšší stále čeká. A možná proto změní po sezoně značku motocyklu. Manažer Kawasaki Racing Teamu, Antti Pyrhönen: „Jménem KRT chci vyjádřit, jak rádi máme Jeremyho na palubě pro rok 2024. Náš jezdec Romain Febvre ukázal, že tovární KX450-SR je v závodech vítězný stroj a my jsme si jisti., že je schopen vyhrát celý šampionát. S Jeremym jako součástí KRT v roce 2024 máme impozantní sestavu jezdců a velmi reálnou vyhlídku na dosažení našeho cíle - celkového triumfu v šampionátu."

Společmost Yamaha Motor Europe tvrdí, že odchod Jeremyho Seewera z týmu Monster Energy Yamaha Factory MXGP po šesti letech spolupráce proběhl ve velmi přátelském duchu. Chápou, že se rychlý Švýcar rozhodl pro novou výzvu. Přesto jsou prý nešťastní, že vídí jezdce s číslem '91' odcházet. Oceňují u něj výjimečný talent a velkou důslednost v přípravě. Jak se blíží poslední dva podniky sezóny MXGP 2023, Yamaha i Seewer jsou odhodláni uzavřít svou úspěšnou spolupráci na vysoké úrovni tím, že budou bojovat o vítězství v jednotlivých jízdách, o umístění na stupních vítězů a nakonec si zajistí další mistrovskou "medaili". "Yamaha Motor Europe by ráda poděkovala Seewerovi za jeho nesmírný přínos pro rodinu Yamaha během posledních šesti let a popřál mu hodně štěstí v jeho budoucím úsilí," uvedl Alexandre Kowalski, off-road racing manažer Yamaha Motor Europe. "Jeremy stanovil vysokou laťku, na kterou touží dosáhnout mnoho špičkových motokrosových jezdců," dodal. Seewer je v letošním seriálu MS źatím třetí, právě za svým budoucím týmovým kolegou Febvrem.  

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist