Pozvánka do Holic

Tento víkend 12.-13. června se na světoznámé trati v Poběžovické kotlině u Holic uskuteční šestý závod letošního FIM Mistrovství světa motokrosu ve třídě MX3 a UEM Evropského šampionátu EMX2.

Holické závodiště přivítá jezdce z jedenadvaceti zemí světa. Velkou pozornost na sebe bude poutat vedoucí trio průběžného pořadí: Alex Salvini, Carlos Campano a Matevz Irt
Vedoucí trojici šlape na paty náš Martin Žerava, který útočí ze čtvrté pozice a určitě si bude chtít na domácí trati vylepšit své bodové konto. Vždyť právě na této trati, při loňském světovém závodě, dokázal vyhrát první jízdu a v té druhé dojel smolně šestý. Martin jede letos ve skvělé formě, a dělá si zálusk na celkové umístění v první pětce.
Přijďte fandit nejen Martinovi, ale i dalším našim reprezentantům, kteří se zde pokusí utrhnout nějaké světové a evropské body. Mezi letošní stálice této třídy patří i stájový kolega Martina Žeravy z UFO Racing Teamu, Petr Michalec a František Smola z týmu MoToman
MoToman tým na svých internetových stránkách pro Vás připravil tipovací soutěž o jejich týmové oblečení. Stačí jen kliknout na  www.motomanteam.cz/news/57/druhe-kolo-souteze-s-motomanem.html a tipnout si, jestli se Franta Smola posune z osmé pozice průběžného pořadí.

Se světovými jezdci přijede změřit své síly i úřadující mistr České republiky Jiří Čepelák. Celkem by se mělo postavit na start kvalifikačních tréninků devatenáct jezdců z České a Slovenské republiky. 

Na koho, z českých luhů a hájů, se můžeme těšit v Holicích


MS MX3

Jan Zaremba, Martin Vaněček
, který pojede na českém motokrosovém speciálu VM, Jan Brabec a Vít Stránský

Evropa MX2

Tomáš Paul, Marek Sukup, Lukáš Komprda, Michal Bárta, Pavel Kejmar, Josef Kulhavý, Jaroslav Sloupský, Radomír Harbich
V sobotu budou na programu seznamovací a kvalifikační tréninky od 10 h a v neděli volné tréninky a závody. Nedělní program začíná v 9:30h.

Kompletní informace naleznete na: www.automotoklub-holice.cz

Informace o redaktorovi

Radek Lavička - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist