Petr Polák o britské GP, ohlasy dalších jezdců

Dva solidní starty, svezl jsem se v první desítce, byla to skvělá zkušenost. Pak přišly malé chyby a pády, které mi zabránily v lepším výsledku. Tak zhodnotil svůj výkon během úvodní Velké ceny motokrosového mistrovství světa Petr Polák. Český jezdec obsadil v obou nedělních jízdách dvěstěpadesátek britské GP 18. místa a získal prvních šest bodů sezony.  Poděkoval rovněž za skvělou práci svému novému týmu JM Honda Racing. Ohlasy dalších jezdců najdete v následujícím článku.

Vítěz třídy MXGP v Matterley Basin Slovinec Tim Gajser (Honda): „Každopádně musím být spokojený. I když jsem neměl v obou závodech dobré starty a to znamenalo, že jsem na postupu dopředu musel dřít ještě víc, rychlost tam zkrátka byla. Ten pád ve druhé jízdě z prvního místa, to byla taková zvláštní havárie. Motorku jsem příliš naklonil, dotkl jsem se země zadní brzdou a šel jsem dolů. Jsem ale rád, že jsem začal sezónu tímto způsobem, ale je to jeden z 20 podniků a stále máme spoustu závodů před sebou. Moc se těším na další závod do italské Mantovy.“

Celkově druhý ve třídě MXGP Španěl Jorge Prado (KTM): „Dnes byl skvělý den. Zahájit sezónu na pódiu bylo perfektní. První závod jsem se cítil být na motorce trochu nerozježděný, ztuhlý, ale věděl jsem, že ve druhé jízdě budu lepší. A také, že ano: Do druhé jízdy jsem dobře odstartoval, nabral jsem dobré tempo, ale Tim strašně letěl, také mě pak předjel. Ale udělal malou chybu, takže jsem si řekl, že tohle je moje šance a nemůžu ji zahodit. Tlačil jsem, co nejvíc to šlo, Gajser ale pořád byl na mém zadním kole. Ale vyhrál jsem. Jsem opravdu šťastný a nemůžu si přát víc."

Třetí ve třídě MXGP Švýcar Jeremy Seewer (Yamaha): "Opravdu pozitivní den, ještě nikdy ve své kariéře jsem nezačal sezónu pódiem, takže to je docela dobré a ukazuje to, že jsem dobře připraven. Byl bych ještě šťastnější, kdybych neudělal chybu na konci první jízdy. Myslel jsem, že to mám v kapse, ale trochu jsem ztratil předek a neudržel jsem se v sedle. Ale to je závodění, jsem na pódiu a jsem připravený příště získat ještě víc. Cítím se opravdu dobře, jsem zdravý, fit, jsem spokojený s týmem kolem sebe, takže vše je pozitivní."

Němec Simon Längenfelder (Gas Gas), vítěz obou jízd třídy MX2: „Tak to jsem opravdu nečekal. Vstupoval jsem do tohoto víkendu s tím, že se budu snažit odvést své maximum a na nějaké umístění jsem nemyslel. Ale pak jsem se v kvalifikačním závodě cítil naprosto dobře. Měl jsem dobrý start a vyhrál jsem. Na motorce jsem se cítil opravdu dobře. V neděli jsem měl dva opravdu dobré starty, ve druhém závodě ale bylo velmi těžké bojovat s Tomem Viallem a Jagem Geertsem, byli opravdu moc rychlí. Ale já jen se snažil dívat jen dopředu. Jsem teď fakt šťastný, jedu domů s červenou tabulkou pro vedoucího jezdce průběžné klasifikace."

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist