Ohlasy nejlepších po Motokrosu národů

Byla to velká oslava motokrosu a Francouzi zase jednou ukázali, že jsou na výši nejen jezdecky, ale i organizačně. 76. ročník Motokrosu národů na trati v Ernée vyhráli zcela jasně a dostalo se jim zasloužených ovací od nevídaného počtu fanoušků. Druzí skončili Australané a třetí Italové. Ohlasy jezdců prvních dvou týmů na stupních vítězů najdete v následujícím článku.

Maxime Renaux (Francie-Open): „Tento víkend byl úžasný. Ve svých závodech jsem dojel první a třetí a v sobotiu jsem vyhrál kvalifikační závod, takže jsem opravdu pomohl týmu dosáhnout nejvyššího stupínku. Nedokázal bych to ale bez svých týmových kolegů, kteří dnes byli také opravdu silní. Oba odvedli skvělou práci. Opravdu jsem věřil, že jsme nejlepší tým. Jsem rád, že jsme mohli zvednout nad hlavy Chamberlainův pohár, protože to nikdy není snadné, zvláště pod tak silným tlakem od francouzského publika. Ale bylo to opravdu úžasné! Nikdy jsem neviděl tolik lidí na jednom místě a slyšet všechny takhle zpívat a jásat, bylo to opravdu emotivní.“

Tom Vialle (Francie - MX2): „Měl jsem skvělý víkend a rád jsem se vrátil na skok z Ameriky domů. Ernée je trať, kterou mám opravdu rád. Vyhrál jsem kvalifikační závod třídy MX2, ale první nedělní jízda nebyla vůbec snadná. Nemohl jsem se dostat do pohody, protože povrch byl docela kluzký. Ve druhé mé jízdě už to bylo mnohem lepší. Fanoušci byli úžasní. Přijeli jsme sem vyhrát a to se nám povedlo."

Romain Febvre (Francie - MXGP: "Je neuvěřitelné znovu vyhrát Motokros národů, je to moje čtvrté vítězství na národech. V kvalifikaci jsem se na tratí úplně necítil, ale věděl jsem, že mám schopnost to otočit. Start do úvodní jízdy jsem měl dobrý – jel jsem druhý za Pradem. A pak to bylo jako závod Grand Prix, kde jsem ho často musel pronásledovat. Předjel mě těsně před koncem, ale boj pokračoval dále. Věděl jsem, že musím něco udělat a znovu jsem ho předjel dvě kola před cílem. Tom (Vialle) udělal více, než jsme mohli očekávat. Nikdo nevěřil, že skončí celkově na druhém místě za Maximem (Renaux) ve druhém závodě. Takže jsme to prostě už jen museli jet bezpečně dovést domů v závěrečné jízdě. Každý z nás vyhrál ve své třídě a my měl velký náskok na druhé místo. Jsem tak šťastný za fanoušky, kteří za námi celý den tak silně stáli. Jeli jsme jako tým... a vyhráli jsme jako tým!"

Jett Lawrence (Austrálie - MXGP): "První závod, začátek nebyl špatný, byl jsem ve hře. Byl jsem v Top 10 a myslel jsem si, že mám dobrou šanci to vyhrát, ale udělal jsem příliš agresivní předjetí venkem a šel jsem k zemi. Stíhačka pak nebyla snadná, ale trať naštěstí umožňovala předjíždění. Cítil jsem se fit a vůbec jsem nebyl unavený. Mých posledních šest kol bylo nejrychlejších, takže jsem s tím byl spokojený. Druhou jízdu jsem chtěl lépe odstartovat a vyhrát. Měl jsem slušný start, kolem třetího místa, pak jsem se rychle přesunul na druhé místo a znovu jsem honil Kennyho Roczena jako v Americe. Cítil jsem se jako doma. On měl mnohem lepší stopy než já, takže jsem chvíli jel za ním a sledoval ho. Ale jakmile se mi ho podařilo předjet, sklonil jsem hlavu a uháněl až do cíle. Bylo fajn tu jízdu vyhrát a ukončit Motokros národů tak vysoko v celkovém pořadí."

Hunter Lawrence (Austrálie - MX2): "Byl to nejlepší výsledek pro Austrálii v historii Motokrosu národů, takže je to úžasné.  Ale už se těším na příští rok. Byl to divoký den, trať byla super drsná, byla brutální, takže jsme rádi, že každý mohl udělat maximum. Kluci ze sebe na trati vydali všechno a nechali tam všechny síly. Pokud každý vynaloží 100% úsilí, nemůžete chtít víc."

Dean Ferris (Austrálie - Open): „Dnešek byl úžasný. Byl jsem nadšený, že jsem byl vybrán reprezentovat Austrálii s takovými dvěma hvězdami (Jett a Hunter Lawrenceovi). V prvním závodě jsem měl slušný výsledek a to nám stačilo, abychom se dostali na bednu. Taky jsem nadšený, že jsem se v sobotu vážněji nezranil. V kvalifikačním závodě jsem měl masivní havárii a měl jsem velké štěstí, že jsem vstal ze země a neměl na sobě jediné škrábnutí. Takže jsem tím byl napumpovaný a tak šťastný, že jsem součástí tohoto týmu a této akce."

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist