MS MX3 Slovinsko – Bez české účasti

Devátý podnik světových MX trojek se musel obejít bez našich reprezentantů. Bohužel jediný stálý účastník Martin Žerava je stále zraněný. Věříme, že se zlomený malíček brzy zahojí a Martin bude koncem července připraven poprat se o konečné sedmé místo. Naopak fantastickou formu chytil Francouz Renet, a po zásluze si ze Slovinska odváží červenou tabulku vedoucího jezdce.

Kvalifikaci vyhrál domácí Matevz Irt (Honda) a přerušil sérií pěti pole position Alexe Salviniho (Husqvarna). Alexovi trať nesedla a zajel až 8. nejrychlejší čas. Nedařilo se také leadrovi průběžného pořadí Julienu Vannimu (Honda), který nepříjemně havaroval, a nemohl nastoupit do nedělního závodu.

Start první jízdy byl velmi dramatický. Několik jezdců první desítky, hned po startu upadlo a museli dotahovat. To se ovšem netýkalo Pierre Alexandre Reneta, který bezpečně vyhrál před domácím Matevrzem Irtem. Nepovedenou kvalifikaci si napravil třetím místem Alex Salvini. 
Do druhé jízdy nejrychleji vypálil a nikoho před sebe nepustil Fin Antti Pyrhonen. Druhým místem potvrdil skvělou formu Pierre Alexandre Renet. Husqvarna měla i tentokrát svého zástupce na bedně díky Christophe Martinovi. Alex Salvini proskočil cílem až jako šestý.
Ve formě jedoucí Renet získal další celkové vítězství, v sezóně již třetí, a vystřídal na první místě průběžného pořadí zraněného Juliena Vanniho. Vanni, z poslední dvou podniků, posbíral hubených devatenáct bodů, a v průběžném pořádí ho přeskočil nejen Renet, ale i Salvini. Bodové výpadky potkaly i Martina Žeravu, klesl o jedno místo a dělí se o devátou příčku s Portugalcem Basaulem. Na osmé místo Dána Hansen jim schází osm bodů.
Desátý podnik MS MX3 zavítá do chorvatského Mladina již tento víkend 18. – 19. července.


Výsledky:

1. jízda
1. Pierre Alexandre Renet FRA Suzuki
2. Matevz Irt SLO Honda
3. Alex Salvini ITA Husqvarna

2. jízda
1. Antti Pyrhonen FIN Honda
2. Pierre Alexandre Renet FRA Suzuki
3. Christophe Martin FRA Husaqvarna

Celková klasifikace MS MX3 Slovinsko

1. Pierre Alexandre Renet FRA Suzuki 47 b.
2. Matevz Irt SLO Honda 38 b.
3. Antti Pyrhonen FIN Honda 35 b.

Průběžné pořadí po devátém podniku MS MX3
1. Pierre A. Renet 336 b.
2. Alex Salvini 330 b.
3. Julien Vanni 311 b.
9. Martin Žerava 159 b.

Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist