MS MX3 Itálie – Francouz Renet vypálil rybník domácímu Salvinimu

Francouz Pierre Alexandre Renet překvapil fanoušky domácího matadora Alexe Salviniho, a celkově vyhrál Velkou cenu Itálie třídy MX3. Jediný náš stálý účastník Martin Žerava bohužel nemohl startoval kvůli zlomenému malíčku z předchozího závodu v Holandsku. Přesto se ve startovní poli objevili dva reprezentanti se lvíčkem na prsou Michal Kadleček a Jan Zaremba. Michal Kadleček navíc potěšil italské diváky, když jel na stroji tradiční italské značky TM.

Kvalifikace se stala kořistí, již popáté v řadě, Alexe Salviniho (Husqvarna). Salvini, který bydlí nedaleko Faenzy, těžil z výborné znalosti tratě a vkládal velké naděje do nedělního závodu. Předešlé podniky MS třídy MX3 v roce 2006, 2007 ve Faenze totiž nepoznaly jiného vítěze, než italského. Druhý nejrychlejší čas zajel Slovinec Matevz Irt (Honda), jako třetí byl Pierre A. Renet (Suzuki). Sedmým časem překvapil Jan Zaremba (KTM), který za sebou nechal i leadra průběžného pořadí Juliena Vanniho (Honda). Michal Kadleček také neztratil mnoho na nejrychlejšího Salviniho, a italskou misi začal třináctým časem.
První jízda byla neskutečně dramatická, ikdyž začátek se jel ve starých zažitých kolejích. Nejrychleji se od startu odlepil Julien Vanni před Antti Pyrhonenem (Honda) a Christophe Martinem (Husqvarna). Start se nepovedl Salvinimu, a mocně dotahoval. Po desáté minutě upadl Vanni, a spoustu jezdců se zdrželo jeho objížděním. V průběhu 1. jízdy spadl Vanni ještě jednou, a cílem projel jako osmnáctý. Čelo závodu kontroloval Renet, a k nelibosti italských diváků, vybojoval vítězství. Bez problémů jedoucí Martin zabodoval druhým místem, a stíhací jízdou si Salvini zasloužil třetí místo. Michal Kadleček zajel velmi dobrou jízdu a bral body za 10. místo. Jan Zaremba nepotvrdil nadějnou kvalifikaci, v první jízdě nedokončil ani první kolo, a do druhé vůbec nenastoupil.
Početná divácká kulisa viděla v druhé jízdě vítězství domácího favorita Alexe Salviniho. Nejrychlejší start se povedl Pyrhonenovi, který se z vedení radoval pouze dvě kola. Otěže vedení převzal Matevz Irt, ovšem za ním již číhal velmi rychlý Salvini, a bylo jen otázkou času, kdy Irta překoná. V poslední minutě Irta předjel jak Salvini, tak i Renet, a odsoudili Slovince na třetí místo v cíli. Michal Kadleček nezopakoval výkon z 1. jízdy, nedojel, objel pouze deset kol, a byl klasifikován jako 27. Celkově se vešel do první patnáctky.
Překvapivým celkovým vítezem byl Renet, jen dva body před Salvinim. Třetí celkově skončil stájový kolega Salviniho, Martin, a tovární tým Husqvarny zaznamenal nejlepší letošní výsledek. Až desátý, po nepovedené první jízdě, skončil vedoucí jezdec MS Julien Vanni, a jeho náskok v průběžném pořadí se smrskl na 16 bodů před druhým Salvinim. Martin Žerava, kvůli bodovému výpadku, klesl pouze o jedno místo a figuruje na 8. místě. Martin ztrácí na sedmého Lozana zanedbatelné tři body, ovšem na první šestku má manko přes čtyřicet bodů. Přejme Martinovi rychlé uzdravení, aby mohl zopakovat loňské sedmé místo v konečném pořadí.
Devátý podnik MS MX3 se jede již tento víkend ve slovinském Orehova Vas.


Výsledky:


1. jízda
1. Pierre Alexandre Renet FRA Suzuki
2. Christophe Martin FRA Husqvarna
3. Alex Salvini ITA Husqvarna
10. Michal Kadleček CZE TM
Jan Zaremba CZE KTM nedokončil


2. jízda
1. Alex Salvini ITA Husqvarna
2. Pierre Alexandre Renet FRA Suzuki
3. Matevz Irt SLO Honda
Michal Kadleček CZE TM nedokončil
Jan Zaremba CZE KTM nenastoupil na start

Celková klasifikace MS MX3 Itálie
1. Pierre Alexandre Renet FRA Suzuki 47 b.
2. Alex Salvini ITA Husqvarna 45 b.
3. Christophe Martin FRA Husqvarna 40 b.
15. Michal Kadleček CZE TM 11 b.

Průběžné pořadí po osmém podniku MS MX3
1. Julien Vanni 311 b.
2. Alex Salvini 295 b.
3. Pierre A. Renet 289 b.
8. Martin Žerava 159 b.
26. Michal Kadleček 25 b.

Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist