MS MX3 Finsko – Double domácího Pyrhonena

Domácí prostředí již několikrát pomohlo místním jezdcům k dosažení nejlepších výsledků sezóny, vzpomeňme třeba na vítězství Martina Žeravy v Holicích. Historie se opakovala také při třináctém podniku ve finském Vantaa, kde Antti Pyrhonen slavil dvojité vítězství. Bohužel ani ve Finsku se, ve startovní listině, neobjevil jediný jezdec české motokrosové školy.

Nejrychlejší kvalifikační časy jsou hlavní parketou Alexe Salviniho (Husqvarna). Alex zatahal za plyn hned na začátku kvalifikace a nikdo se přes něho již nedostal. Odhodlání zajet nejlepší výsledky sezóny naznačil Antti Pyrhonen (Honda) již v kvalifikace a s nepatrnou ztrátou byl druhý, jako třetí nejvýhodnější pozici na startu si vybíral Estonec Gert Krestinov (KTM).
První jízda patřila Pyrhonenovi a stylem start cíl vyskočil na nejvyšší stupínek. Jako druhý vystartoval Julien Vanni, ale zdravotní problémy ho odsunuli až na čtvrtou pozici. Pyrhonena na stupně vítězů doprovodili Krestinov s překvapením v podobě Švéda Toma Soderstroma (Kawasaki). Alex Salvini si v ranním warm upu pochroumal koleno. V první jízdě dojel na průměrném osmém místě, v druhé jízdě zaznamenal zlepšení posunem na pátý flek.
Pyrhonen, nabuzený z úvodního vítězství, se probojoval do vedení přes Vanniho, kontroloval si náskok a přeměnil svoji bojovnost ve dvojité vítězství. Druhé místo udržel Vanni, umístění na bedně zopakoval Soderstrom. Pyrhonen a Soderstrom mohli být nadmíru spokojeni, když dosáhli na největší porci bodů sezóny. Domácí borce přijel podpořit i multišampión v enduru Juha Salminen.
Leadrov
i šampionátu Renetovi se, stejně jako Salvinimu, nepodařilo probojovat mezi první trojku. Přesto nadále vede o 29 bodů. Hra o titul je tedy stále otevřená, a mistrovskou korunu může převzít jak Renet, tak Salvini. Škoda, že v elitní pětce nefiguruje náš Martin Žerava, který, kvůli zlomenému malíčku, vynechal již šestý závod. Ovšem o moc pozic v průběžném pořadí neklesl, stále Martina můžeme najít na místě jedenáctém.
Poslední srpnovou neděli se pojede předposlední podnik MS v sousedním DánskuRanders.

Výsledky:


1. jízda
1. Antti Pyrhonen FIN Honda
2. Gert Krestinov EST KTM
3. Tom Soderstrom SWE Kawasaki

2. jízda
1. Antti Pyrhonen FIN Honda
2. Julien Vanni FRA Honda
3. Tom Soderstrom SWE Kawasaki

Celková klasifikace MS MX3 Finska
1. Antti Pyrhonen FIN Honda 50 b.
2. Julien Vanni FRA Honda 40 b.
3. Tom Soderstrom SWE Kawasaki 40 b.

Průběžné pořadí po třináctém podniku MS MX3
1. Pierre A. Renet 495 b.
2. Alex Salvini 466 b.
3. Antti Pyrhonen 420 b.
11. Martin Žerava 159 b.
24. Michal Kadleček 48 b.
25. Jan Zaremba 44 b.

Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist