Motokrosař Olsen se probral z kómatu

Dobrá zpráva! Nejlepší dánský motokrosař Thomas Kjer Olsen, který po těžké havárii a zranění hlavy během kvalifikačního závodu třídy MXGP na Velké ceně Lotyšska v Kegumsu skončil v kómatu v nemocnici, už se probírá. Dokáže hýbat rukama i nohama, uvedl jeho tým DIGA Procross KTM Racing.

Pětadvacetiletý Olsen si přivodil těžké zranění na své oblíbené trati, kde v roce 2017 získal první ze svých dosud pěti vítězství v závodě motokrosového mistrovství světa. To bylo ještě ve dvěstěpadesátkách, ve kterých se stal jako člen továrního týmu Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing v roce 2019 také vicemistrem světa. O dva roky později už v elitní třídě MXGP skončil v konečné tabulce seriálu devátý. Letos se mu také dařilo a v rámci prvních tří Grand Prix získal skvělých 73 bodů. „Thomas byl po svém úrazu po dobu několika dní v lékařsky vyvolaném kómatu. V uplynulých dnech lékaři vrátili Thomase zpět k vědomí a jeho zdravotní stav je nyní stabilizovaný. Hýbe rukama i nohama a každý den dělá velké pokroky,“ uvedl jeho současný tým DIGA Procross KTM Racing. Olsenovým kolegou je tam ve dvěstěpadesátkách talentovaný Belgičan Liam Everts.

Aby Thomasovi dopřáli známé prostředí, tým ve spolupráci s lékaři plánuje na tento týden jeho převoz z Lotyšska do rodného Dánska. Tam také začne jeho dlouhý proces zotavování. „Nejdůležitější věcí pro Thomase v příštích několika týdnech je hodně odpočívat, aby dosáhl co nejlepšího pokroku v zotavování. Z tohoto důvodu bohužel nejsou návštěvy u něj v této době možné. Čelové jeho rodiny a Team Diga by všem ještě jednou chtěli poděkovat za vyjádření podpory Thomasovi a modlitby za něj. Všichni se těšíme, až ho brzy uvidíme zpět na trati, zdravého a usměvavého," dodal tým.




 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist