Do motokrosového MS přichází Triumph

Do motokrosového mistrovstvím světa FIM vstupuje nový výrobce. Už od roku 2024 bude závodní tratě brázdit britský motocykl Triumph. Tato továrna nyní oznámila, že pro seriál třídy MX2 spojila své síly s globální značkou energetických nápojů a životního stylu Monster Energy.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Smlouva byla podepsaná na dva roky a společnost Monster Energy se stala hlavním sponzorem týmu Triumph Racing. Vedení Triumphu spolu s Monster Energy vůbec poprvé odhalilo i  závodní motocykl pro třídu MX2 a zveřejnilo oficiální jméno nového týmu - Monster Energy Triumph Racing. Triumph pojede závody mistrovství světa MX2 vůbec poprvé a tým budou řídit dva vysoce respektovaní a zkušení manažeři Thierry Chizat-Suzzoni a Vincent Bereni, kteří v minulosti pomohli nasměrovat několik jezdců k velkým úspěchům a vítězstvím v nejméně 80 motokrosových Grand Prix.

Jak se blíží sezóna 2024, Thierry i Vince stále více a více spolupracují s inženýry Triumphu z centrály v Hinckley ve Velké Británii a americkým závodním týmem, který se s Triumphy zaměřuje na supercross. Jména jezdců, kteří usednou do sedla elegantně řešené čtyřtaktní dvěstěpadesátky, zatím nebyla prozrazena. Ví se ale, že motocykl pomáhali vyvíjet a testovat vynikající jezdci minulosti, Ital Ivan Tedesco a belgický šampion Clément Desalle. Ačkoli Triumph vyvíjí motorky pro třídy MX2 a MXGP společně, nejprve plánuje uvést do závodů dvěstěpadesátku. Továrna prý cítí, že třída 250 je jejich nejlepším výchozím bodem pro závodění. Triumph Racing sice sídlí v globálním ústředí Triumphu v Hinckley, kde se nachází výzkum, design, technický vývoj a výroba prototypů, ale tým pro MS bude pracovat v Thierryho garážích poblíž nizozemského Eindhovenu, kde se schází rovněž personál závodního týmu.  

Nick Bloor, ředitel Triumphu: „Naše partnerství s Thierrym demonstruje dlouhodobý závazek Triumphu soutěžit na nejvyšší úrovni. Sdílíme vášeň pro poskytování prvotřídních výkonů a zkušenosti, které Thierry a jeho tým přinášejí, se ukážou jako neocenitelné v naších ambicích prosadit se na velmi konkurenčním šampionátu. Náš vstup do mistrovství světa FIM v motokrosu s týmem Triumph Racing podporovaným továrnou znamená mezník na začátku naší nové vrcholné off-roadové závodní kampaně."

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist