EMX OPEN – První podnik sezony ve slovinské Brežici

K prvnímu závodu EMX OPEN, který měl termín 22. dubna 2018, dorazilo do slovinské Brežice dvacet jezdců z pěti zemí. Na startu se také objevili čtyři čeští reprezentanti v čele s Martinem Michkem a Petrem Bartošem.

Prvně jmenovaný exmistr Evropy Michek (Buksa/Ados KTM Team) měl tady silného soupeře v podobě Klemena Gerčara, který i letos závodí v mistrovství světa kubatury MXGP. Na domácí půdě a za podpory slovinských příznivců projel vždy Gerčar (Husqvarna 450/4) cílem na první pozici, před Michkem (KTM 450/4). Na bronz dosáhl spolehlivě jedoucí Evgeniy Mikhaylov z Ruska (Husqvarna 450/4), který v minulé sezoně zkoušel štěstí v americkém motokrosu.

Zkušený borec a loni bronzový Petr Bartoš (Orion Racing KTM Team) bral tentokrát na tvrdé a prašné dráze čtvrté a páté místo. „Hodně se tady prášilo, to mě trošku místní pořadatelé z AMD Brežice zklamali. Ten kdo neodstartoval dobře - měl smůlu, ale na první podnik to z mé strany není, až tak špatný výsledek a budu se pochopitelně snažit dál - dostat se už třeba příště na bednu," doplnil k závodu Bartoš (KTM 450/4).

Na celkové osmé příčce (výsledky 6/8) se umístil po loňském vážném zranění ruky Petr Michalec (DUE RUOTE Team - Honda 450/4) a jedenáctý skončil s výkony (10/11) Jonáš Nedvěd (Orion Racing KTM), který zde bojoval o evropské body s malou motorkou (250/4), ale ve startovním poli nebyl zdaleka sám.

Pětidílný evropský seriál pokračuje už tento víkend 28. - 29. dubna v Maďarsku v areálu Kishkunlachaza a na 1. máje budou Bartoš s Nedvědem - už krosit na Myjavě, kde pokračuje druhým kláním sezony slovenský šampionát.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist