EMX Open - Češi byli v Chorvatsku vidět

Druhý díl evropského šampionátu kubatury EMX OPEN se po Slovinsku přesunul do chorvatského Zaboku. Místní organizátoři se snažili, připravili kvalitní podnik a odměnou za vykonanou snahu jim bylo příjemné počasí. Někteří borci už zde ale chyběli, kupříkladu vítěz úvodního klání - slovinská super hvězda Tim Gajser (Honda), který si ve stejný termín plnil své povinnosti v seriálu mistrovství světa. A plnil si je velice dobře, neboť Velkou cenu Argentiny v prestižní třídě MXGP jasně opanoval!

Ale vraťme se do Zaboku, zde už po součtu dvou jízd kraloval český reprezentant týmu Buksa/Ados KTM - Martin Michek, když postupně zaujal druhé a první místo. Na celkové stříbro dosáhl domácí (dobře naladěný) závodník Peter Irt (1/2) sedlající Yamahu. Zkušený matador Petr Bartoš (Orion Racing KTM) dojel dvakrát třetí a doplnil tak stupně vítězů. „Letos mám silnější motocykl, postupně cítím že zrychluji, tak snad na Slovensku to potvrdím a doma při mistráku v Pacově bych chtěl fanouškům ukázat, že jsem připraven bojovat o přední umístění," podotkl po závodě v Zaboku Bartoš.

Další Čech Petr Michalec (Honda, 6/4) upadl v druhé rundě ze slibné pozice a tak nakonec obsadil bramborovou medaili, celkově desátý skončil Ondřej Brendl (MAX 2 Suzuki, 11/11). Jonáš Nedvěd (Orion KTM Team, 7/0) měl technické problémy v druhém motu, z tohoto důvodu byl klasifikován celkově až jako čtrnáctý, ke své smůle řekl: „Škoda, hodně ten výpadek z druhé rozjížďky zamrzí, protože celý víkend jsem podával zajímavé výkony a mohlo to být podepsané bodově i celkově. Čili co se dá dělat - je to sport, už se připravuji na Šenkvice a potom přirozeně na Pacov." Na evropské body ještě dosáhl za šestnáctou příčku letos debutující - sedmnáctiletý Plzeňák Jakub Mencl.

V průběžné klasifikaci EMX OPEN se do čela dostal loňský šampion Martin Michek, za nim už je ostřílené duo z minulého ročníku Petrové - Bartoš a Michalec. Evropský seriál se nyní přesouvá (17. dubna) na známou, divácky atraktivní dráhu do slovenské Šenkvice.

Celkové pořadí EMX OPEN po Slovinsku a Chorvatsku: 1. M. Michek (CZE) - 89 b., 2. P. Bartoš (CZE) - 73b., 3. P. Michalec (CZE) - 66b., ... 7. O. Brendl (CZE) - 41b., ... 13. J. Nedvěd (CZE) - 32b., ... 21. J. Mencl (CZE) - 19b.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist