MMČR Motokros Kaplice – Richier a Kučírek mistry

Jihočeská Kaplice rozdělovala tituly. Podle předpokladu se mistry republiky, s mezinárodním puncem, stali Florent Richier ve třídě MX2 a nic jiného, než vítězství neznalý Mirek Kučírek ve Veteránech. Jirka Čepelák v prestižních MX3 – Open je hodně blízko k obhajobě titulu.

Kapitoly článku

Předposlední podnik letošního mezinárodního českého mistráku v Kaplici se uskutečnil už 
v sobotu. Důvod byl prostý, pořadatelé nechtěli konkurovat největšímu motoristickému podniku roku Velké ceně Brna silničních motocyklů. Ačkoliv v celé ČR pršelo, v Kaplici svítilo slunce. Na pravidelného účastníka MS Mathhiase Walknera se přijelo z nedaleko Rakouska podívat hodně fanoušků.


MX2 – Richier nezískal double, přesto si může říkat mistr

František „Ferry“ Smola dlouho svíral nejrychlejší kvalifikační čas, až na závěr byl překonán letošním suverénem Florentem Richierem. Třetí čas zajel Josef Kulhavý, který si chtěl upevnit průběžné druhé místo, jelikož třetí jezdec Marek Sukup se zranil již v úterý při tréninku v Karlíně.
Do první jízdy nejrychleji vypálil Josef Kulhavý, posléze se opakoval zaběhnutý scénář, když Florent Richier se dostal do vedení a první místo, až do cíle, nepůjčil. František Smola překonal Kulhavého a těšil se, že si druhým místem polepší v průběžném pořadí, ale chyby lávky, bohužel tři kola před cílem mu vypověděla službu převodovka. Na druhé místo tedy postoupil Kulhavý, třetí v cíli byl odmávnut Milan Špičák.
Nejrychlejší start proměnil ve vítězství Tomáš Šimko. Ve druhé jízdě hodně tlačil na pilu Franta Smola a postupně se prokousal na druhé místo, měl rychlost i na překonání Šimka, ale jízda byla zastavena kvůli pádu a platili výsledky podle předchozího průjezdu, kde byl Smola až třetí. Druhé místo spadlo do klína Maďarovi Bence Szvobodovi. Čtvrtý skončil Florent Richier a zajistil si titul mezinárodního mistra ČR. V posledním závodě bude mela 
o třetí místo celkově mezi Sukupem, Smolou a Šimkem.

Veterán – Vítězství jsou jen pro Kučírka

Ačkoliv příchodem Honzy Mrázka se rozdíl mezi Mirkem Kučírkem a zbytkem startovního pole zmenšil, stále platí, že Kučírek=vítězství. V Kaplici vyhrál obě dvě jízdy a stejně jako Richier mohl bouchat šampaňské na oslavu zisku titulu. Také druhé místo mělo stejného majitele Honzu Mrázka a třetí v první jízdě skončil, po Vranově „namlsaný, Radek Hájíček. Druhou jízdu doplnil Kučírka a Mrázka na bedně Zdeněk Špaček, jinak leader Veteránů nad 50 let.


 

MX3 – Open – Světáci vyhráli

Vítězství si z Kaplic odvážejí „světáci“Michek a Walkner, kteří pravidelně vrkající plynem v seriálu MS MX1 a MX2. První jízdu bral vítězství Martin Michek, druhou vyhrál Matthias Walkner, který figuruje na 21. místě v seriálu MS MX1. Dalším účastníkem MS byl Loic Leonce z Delta racing teamu. Přední pozice si chtěli zahraniční hosté rozebrat už v první jízdě, ale proti byl výborně startující Martin Žerava a třetí na bedně Petr Bartoš. Ptáte se, kde byl populární Čépa? Čepelák, zvyklý na čelní pozice, skončil až šestý.
Petra Bartoše bedna řádně povzbudila a do druhé jízdy vyjela jeho KTM jako vystřelená. Krátce po startu kolize ucpala trať, když do skrumáže se dostal i Martin Michek a začínal až z konce třetí desítky. Martin je bojovník a stíhačkou se dostal až na konečné šesté místo. V popředí bojovali o vítězství Bartoš s Walknerem. Zkušený Walkner druhému Bartošovi poodjel a bylo rozhodnuto, jako třetí skončil do cíle Loic Leonce. Jirka Čepelák bral bramborovou medaili. Čepelák ačkoliv ani jednou nevystoupil na bednu, tak může být spokojený, dvakrát dojel před Janem Zarembou a v posledním závodě mu stačí hodně málo k obhajobě loňského titulu.
Poslední dostaveníčko v rámci MEZ MČR jednotlivců si dají motokrosoví jezdci na světoznámé trati ve východočeských Holicích v sobotu 25.9.2010.

Výsledky pátého podniku MMČR v motokrosu Kaplice


MX3-Open:

1. jízda: 1. Martin Michek (TM), 2. Martin Žerava (Honda), 3. Petr Bartoš (KTM),
4. Matthias Walkner (AUT/KTM), 5. Loic Leonce (FRA/Suzuki)
2. jízda: 1. Matthias Walkner, 2. Petr Bartoš, 3. Loic Leonce, 4. Jiří Čepelák (Yamaha), 
5. Jan Zaremba (KTM)


Průběžné pořadí MČR MX3-Open:

1. Jiří Čepelák 208 b.
2. Jan Zaremba 169 b.
3. Martin Michek 160 b.

MX2:

1. jízda: 1. Florent Richier (FRA/Kawasaki), 2. Josef Kulhavý (KTM), 3. Milan Špičák (Kawasaki), 4. Bence Szvoboda (KTM), 5. Jaromír Romančík (Suzuki)

2. jízda: 1. Tomáš Šimko (SK/KTM), 2. Bence Szvoboda, 3. František Smola (Suzuki ), 
4. Florent Richier, 5. Josef Kulhavý

Průběžné pořadí MČR MX2:

1. Florent Richier 236 b.
2. Josef Kulhavý 176 b.
3. František Smola 141 b.

VETERÁN:

1. jízda: 1. Miroslav Kučírek (Honda), 2. Jan Mrázek (Suzuki), 3. Radek Hájíček (Honda), 
4. Bronislav Krč (Honda), 5. Roman Skalka (Honda)

2. jízda: 1. Miroslav Kučírek, 2. Jan Mrázek, 3. Zdeněk Špaček (Honda), 4. Radek Hájíček,
5. Bronislav Krč

Průběžné pořadí MČR Veterán:

1. Miroslav Kučírek 250 b.
2. Zdeněk Špaček 171 b.
3. Bronislav Krč 146 b.


Průběžné pořadí poháru Veteránů nad 50 let:

1. Zdeněk Špaček 240 b.
2. Miroslav Štaud 204 b.
3. Erich Pour 176 b.

Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)
Radek Lavička - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist