MMČR Motokros Holice - Čépa obhájil titul

Šestý podnik mezinárodního mistráku v motokrosu zkompletoval majitele letošních titulů, Richier v MX2 a Kučírek ve Veteránech byli již jistí mistři, jen prestižní třída MX3-Open čekala čekala na svého vládce. Nejbliže (hondě blízko) k primátu byl loňský mistr Jirka Čepelák. Čépa nedal nikomu šanci a získal titul už v první jízdě, a ukázal, kdo je králem českého motokrosu.

Kapitoly článku

Jirka Čepelák obhájil loňský primát a v posledních čtyřech letech získal už třetí titul, jen v roce 2008 mu jedničku vyfoukl o fous Martin Žerava. Jirka Čepelák je skutečným králem domácích motokrosových tratí a věříme, že ještě chvíli bude.

MX2 - Richier znovu bral dvojité vítězství

Francouz Florent Richier měl původně startovat ve třídě Open, pomáhat odvracet ataky soupeřů Jirky Čepeláka, ale i v Holicích jel ve slabší třídě MX2. Ukázal, že titul je ve správných rukou, bezproblémů vyhrál obě jízdy a šlo se slavit do stanu Osička MX teamu. Jen kvalifikace doznala změnu, byl nejrychlejší Josef Kulhavý, který šanci na titul prohrál stávkujícím motocyklem 
ve Stříbře. Také v první jízdě nejela KTM podle jeho představ 
a šachovnicový praporek neviděl. Šanci na vicemistra vycítil Franta Smola a protáhl se až na třetí místo. "V první jízdě jsem Pepu stáhnul o dvacet a v druhé také o pár bodíků, přesto chybělo deset bodů na vicemistra. Obě jízdy jsem si hlídal Marka Sukupa a vybojoval třetí místo. Nebýt problémů s motorkou, kdy jsem dvě jízdy nedojel, mohl jsem být výš, ale jsem spokojenej a děkuji všem za podporu,“ řekl po závodě Ferry Smola. Ovšem Pepa Kulhavý atak Smoly odvrátil a titul vicemistra si zajistil šestým místem 
v druhé jízdě.

Veterán - Žádná změna, Kučírek kraluje

One man show mistra Kučírka pokračovala i v Holicích, ikdyž Jan Mrázek hodně zlobil, hlavně druhou jízdu, vítěz byl pokaždé stejný-Mirek Kučírek. Mirek Kučírek ani jednou nezískal prémii 
za nejrychlejší start, ovšem v průběhu každé jízdy kontroloval vedení a vyhrál. Honza Mrázek byl v polovině druhé jízdě v čele 
a Kuča musel hodně zabrat za plyn, aby opět vystoupil na stupínek nejvyšší. V dobrém světle se ukázal novic mezi veterány endurák Zdeněk Gottvald"Letos bylo získat titul určitě těžší. Přestal jsem trénovat, mezi závodami jsem nejezdil na motorce. Uvažuji, že příští rok už veterány nepojedu. Rád bych jel Dakar, nebo šestidenní někde, kde nebude pršet," zhodnotil sezónu populární Kuča.

MX3 - Open - Čépa mistrem

Průběh letošní sezóny a situace kolem favoritů nahrávala do karet loňské jedničce Jirkovi Čepelákovi. Vítěz z Pacova Kornél Németh odletěl závodit do Kanady, Martinu Michkovi nefungovala TM-ka, Martin Žerava byl v Kramolíně nemocný a Honza Zaremba v průběhu sezóny přešel z Hondy na KTM. Bohužel před sezónou se zranili dva rychlíci ze Slovenska-Martin Kohút a Tomáš Bučenec.

První jízda už určila mistra. Jirka Čepelák si kontroloval Honzu Zarembu, cílem prolétnul na pátým místě a mohlo se slavit. Honza Zaremba totiž skončil až sedmý, a náskok Čépovi stačil na obhajobu. Jízdu vyhrál poprvé startující Filip Neugebauer, který odolal ataku Kornéla Németha.
Poslední prémii letošní sezóny za holeshot získal Petr Bartoš, ovšem hned v první kole trefil hroudu bláta a šel k zemi. Naštěstí vyvázl jen s odřeninami. V čele jezdí Martin Žerava, ovšem záhy jej překonal Kornél Németh a zdálo se, že se zopakuje vítězství z Pacova. S tím se ovšem nechtěl smířit Filip Neugebauer a za skandování diváků ztáhnul náskok Kornéla a vyhrál obě holické jízdy. Filip ukázal , jak se jezdí v Německu, až do poslední minuty. Ve své kůži nebyl Martin Michek: "Dneska to nebylo úplně ideální po technický stránce, protože na obou motorkách odešly spojky, dokonce přímo na startu první jízdy. Druhá rozjížka byla trochu lepší, ale mám nemoc, boreliozu a beru antibiotika. Do toho chřipka a problémy se zády. Na to, jak jsem v pytli, tak to bylo dobrý, na družstva na Evropu bych chtěl jet i s antibiotikama. Jsem spokojený za celkový čtvrtý místo." 

Forsage nezvládla udílení cen mistrům

Předávání pohárů mistrům nebylo důstojným zakončením sezóny. Pořadatelská agentura Forsage předala poháry jen mistrům, na další jezdce do třetího místa jaksi zapomněla...
Mnohem menší seriály dávají poháry za konečné pořadí do třetího místa, ovšem promotér si asi váží pouze mistrů a další na bedně jsou pro něho bezcenní. Poháry přece nejsou tak drahé a vyjadřují, že si jezdců pořadatel (pomotér) váží, ne takv českém motokrosu. Předávaní cen bylo velkou ostudou pořádající agentury. 
Posledním zvoněním motokrosařů bude prestižní závod družstev v Přerově 17. října.

Výsledky posledního podniku MMČR v motokrosu Holice

MX3-Open:

1. jízda: 1. Filip Neugebauer (Kawasaki), 2. Kornél Németh (HUN/KTM), 3. Petr Bartoš (KTM),
4. Martin Žerava (Honda), 5. Jiří Čepelák (Yamaha) 
2. jízda: 1. Filip Neugebauer , 2. Kornél Németh , 3. Martin Žerava , 4. Martin Michek (TM), 
5. Loic Leonce (FRA/Suzuki) 
Konečné pořadí MČR MX3-Open:
1. Jiří Čepelák    236 b. 
2. Jan Zaremba  198 b.
3. Martin Michek  191 b.

MX2:

1. jízda: 1. Florent Richier (FRA/Kawasaki), 2. Bence Szvoboda  (HUN/KTM), 3. František Smola (Suzuki ), 4. Tomáš Šimko (SK/KTM), 5. Marek Sukup (Kawasaki) 
2. jízda: 1.Florent Richier, 2. Bence Szvoboda, 3. František Smola, 4. Philipp Ringhofer (AUT/Kawasaki), 5. Milan Špičák (Kawasaki)

Konečné pořadí MČR MX2:

1. Florent Richier 286 b.
2. Josef Kulhavý  191 b.
3. František Smola 181 b. 

VETERÁN:

1. jízda: 1. Miroslav Kučírek (Honda), 2. Jan Mrázek (Suzuki), 3. Zdeněk Gottvald (TM),
4. Tomáš Hrdinka (Honda), 5. Bronislav Krč (Honda) 
2. jízda: 1. Miroslav Kučírek, 2. Jan Mrázek, 3. Tomáš Hrdinka, 4. Zdeněk Gottvald, 5. Bronislav Krč 

Konečné pořadí MČR Veterán:

1. Miroslav Kučírek 300 b.
2. Bronislav Krč      178 b.
3. Jan Mrázek          176 b.

Konečné pořadí poháru Veteránů nad 50 let:
1. Zdeněk Špaček 254 b.
2. Miroslav Štaud  254 b.
3. Erich Pour         216 b.



Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)
Radek Lavička - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist