Jakub Terešák má devátý juniorský titul a příští rok podporu Öhlins

Před týdnem vyhlašovali v sídle Autoklubu ČR nejlepší jezdce motoristických disciplín a málkovský Jakub Terešák získal již podeváté titul v juniorském mistrovství České republiky. Talentovaný jezdec vyhrál mistrovské tituly ve všech juniorských kategoriích 50ccm, 65ccm, 85ccm, 125 2T a nyní v MX2, což je velký úspěch v jeho čtrnáctileté závodní kariéře.

Po úspěšné sezoně Jakub Terešák vůbec nezahálí, jelikož je v plné přípravě na novou sezonu, kterou absolvuje v českém motokrosovém šampionátu s týmem HT Group. To ale není vše, závodit bude také v německém šampionátu ADAC, kde si ho vybrala stáj Sturm Racing Team.

Dalším obrovský úspěchem je fakt, že Jakuba bude podporovat švédský výrobce odpružení Öhlins. A co to přesně znamená? Na závodech mistrovství Evropy, mistrovství světa a ADAC získá český závodník plnou podporu ve formě servisu, nastavení pérování podle povrchu a typu tratě, což je při velkých závodech alfa a omega.

Jediné co zatím není zcela rozhodnuto je Jakubova účast v seriálu MX GP 2018. Přihlášen je do třídy MX2, jenže pro velký přetlak jezdců zatím není jeho účast potvrzena. Systém je nastaven tak, že každý jezdec čeká na povolení ke startu, které je většinou vydáno až těsně před samotným závodem. Takže pokud se nerozsvítí zelená na semaforu hlavního promotéra, Jakub pojede závod EMX 250, který je součástí klání MX GP.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist