ADAC Minibike: Ondřej Vostatek opět na bedně!

Dne 8. 9. 2012 se v Chebu konal jediný závod německého seriálu ADAC Mini Bike Cup na české půdě. Na domácí trati zazářil osmiletý talentovaný jezdec Ondřej Vostatek, který v německém poháru letos již po druhé vystoupil na stupně vítězů a odnesl si poháry a body za druhé a třetí místo.

Za nádherného letního počasí se na dráze chebské Ypsilonky sešlo na startu A- finále v kategorii začátečníci bezmála 20 jezdců. Ondřej si v úvodní kvalifikaci vybojoval třetí místo a do závodu nastoupil z první startovní linie. Hned po startu první tři jezdci získali velký náskok a o vítězství se rozhodovalo mezi nimi.
Pozice na prvním místě se neustále měnila a nakonec přišel i pád, který českému jezdci vynesl druhé místo. Ve druhém závodě se jelo „více na jistotu“. Ondřej si ve velké pohodě dojel pro třetí místo a v celkovém pořadí si polepšil o jednu příčku.
Jan Vostatek řekl: „Mám velkou radost, že Ondra začíná dokazovat svůj velký potenciál a mohl i u nás doma ukázat co umí. Rozdíly mezi prvními třemi jezdci byli opravdu minimální, ale pořád se ještě musíme učit od těch nejlepších. Každopádně každý úspěch je pro Ondru další motivací a jsme moc rádi, že se mu to povedlo. Závěrem bych moc rád poděkoval všem, co nám pomáhají a přijeli nás podpořit.“
V kategorii pokročilých se o skvělou podívanou postarali další dva čeští jezdci Martin Gbelec a Filip Salač, kteří předvedli velkou bitvu o první místo. Bojovalo se až do konce a o vítězství v prvním závodě se rozhodlo až v předposledním kole. Nakonec byl úspěšnější Martin Gbelec, kterému se podařilo získat vítězství v obou závodech. V celkovém pořadí se dotáhl na vedoucího Friedricha, a bude útočit na další mistrovský titul 15. – 16. září na trati v Sachsenringu.
Gratulujeme!

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist