Šestidenní – Neděle, den před bouří

Neděle byla volným dnem. Jezdci už ani neměli možnost jezdit na tréninkové trati v blízkosti depa, která byla otevřená celý týden. Dnes ji totiž pořadatelé „přemlíkovali“ a bude z ní divácký test, za který ten nejrychlejší získá zvláštní cenu. Mnozí jezdci proto využili volného dne k tomu, aby si naposledy prošli některé testy. Na nich byl pohyb celý týden a většina jezdců si je prošla i dvakrát.

Den 1/2/3. - Enduro Test „Baška“ – délka 3,6 km
„Široký rychlý test, ale vcelku krátký, jen pár malých stromků. Není tam ani nic výrazně těžkýho,“ popisuje Jaro Tobeš.

Den 1/2/3. - Enduro test „Vyšný Medzev“ - délka cca 5 km
„Ten se mi líbí, je hodně, hodně rychlý, jsou tam táhlé široké zatáčky, prostě něco co mi sedí a bude se mi líbit,“ říká Honza Zeman.

Den 1/2. - Cross test „Košická Belá“
„Přijde mi, jako jeden z nejmíň náročných a je taky rychlý, Prakticky všechny testy jsou tu postaveny rychlejší, než to co jsem jezdil v Česku,“ říká o testu Honza Vašta.

Den 3/4/5. – Enduro test „Jahodná“ – délka 6,6 km
„Jahodná je ryze endurový test, z 90 procent v po lese v bukovém porostu, s kamenito-písčitým podložím, projíždí se potokem, několik kamenitých výjezdů a sjezdů, vcelku technický a hlavně nejdelší test celé soutěže,“ popisuje Honza Zeman.

Den 4/5. – Cross test „Gelnica“ – délka 5,3 km
„Jednoznačně nejtechničtější test. Jsou tam odskoky do zatáček, řeknu do nikam, a jsou tam sypké výjezdy,“ představuje Jaro Tobeš.

Den 4/5. – Enduro test „Kojšov“ – délka 4,8 km
„Nenáročnější test, hlavně se jede poslední dva dny a to si myslím, že byl záměr pořadatelů. Je to neustále ve svahu, jsou tam odkloněnky, který jsem ještě nikde nepotkal a ani by mě je nenapadlo trénovat,“ říká Honza Vašta.

Den 6. – Závěrečný motokros
Ten můžu popsat i já, protože jsem si ho zčásti prošel. Jsou tam jenom zatáčky doprava a doleva, pár lavic a jen trochu nahoru a dolů… Ale trochu vážněji, čerstvě postavená trať, s několika tobogány a nijak velkými lavicemi je hodně na rovině. Dá se očekávat, že ti, co pojedou v posledních rozjížďkách už se budou trápit na hodně rozbité trati.

Zbylé testy jsem si neprocházel, ale budu chtít dělat fotky a videa ze všech. Určitě zavítám do všech časových kontrol, abych zdokumentoval ten mumraj v nich no a snad se mi podaří fotoaparátem zachytit jezdce na zajímavých místech na přejezdech. Dneska musíte vzít zavděk fotkami krajiny, které jsem se v neděli v průběhu dne udělal.

Informace o redaktorovi

Jan Dvořák - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist