V prvním ročníku Czech Extreme Enduro zvítězil Petr Bartoš

Holešovické výstaviště v Praze hostilo poslední zářijovou sobotu závody extrémního endura. Na start se postavili jezdci čtyř kategorií a během nádherného počasí předvedli divákům skvělou adrenalinovou podívanou.

Kapitoly článku

S nápadem přivést enduro do hlavního města přišel enduro klub Jarsen Enduro Team v čele s Miroslavem Havlem. Ti se také zhostili zajištění celého podniku, který se konal pod záštitou Autoklubu České republiky. Mimo samotných závodů byl na místě i bohatý doporvodný program, kde si na své přišli nejen tatínci, obdivující závodníky, ale i zbytek rodiny.

Závody začaly v deset hodin volnými a měřenými tréninky, aby po jedné hodině mohly přejít do vyřazovacích rozjížděk. Ty odstartovala spojená kategorie děti plus ženy, následovali jezdi přeboru B a na závěr ti nejlepší z kategorie A. Čtyři jezdci na startu a úzká trať plná uměle vybudovaných překážek se postaralo o nejeden zajímavý moment. Nejrychlejší a nejúspěšnější jezdci pak krátce po čtvrté hodině nastoupili k semifinálovým rozjížďkám. V těch jezdci kategorie A a B absolvovali dvě kola a bylo znát, že pro některé jedince to byla slušná porce endura najednou.

Finálové jízdy opět odstartovala kategorie děti společně s jedinou ženou ve startovním poli. Tou byla Zuzana Nováčková, která si tím pádem odnesla ceny za první místo. A nutno říct, že zaslouženě, protože po celý den podávala pěkné výkony. Mezi dětmi zvítězil Jakub Hedrlín před Martinem Balatkou, Zdeňkem Pitlem a Jaroslavem Kalným. Béčkové finále, tedy souboj jezdců z přeboru B, vyhrál Roman Körber následovaný Janem Ungerem a Lukášem Petrželkou. Posledním ve finále, a čtvrtým celkově, skončil Radek Bučina.

Zlatým hřebem dne bylo samozřejmě finále “áčkových” jezdců, do kterého se probojoval motokrosař Petr Bartoš, reprezentant Patrik Markvart, Radek Toman, který se spolupodílel na organizaci a vytyčení tratě a Jan Balaš. V tomto pořadí také jezdci, po dvou rychlých finálových kolech, projeli cílem.

Zlatým hřebem dne bylo samozřejmě finále “áčkových” jezdců, do kterého se probojoval motokrosař Petr Bartoš, reprezentant Patrik Markvart, Radek Toman, který se spolupodílel na organizaci a vytyčení tratě a Jan Balaš. V tomto pořadí také jezdci, po dvou rychlých finálových kolech, projeli cílem.

Při vyhlášení vítězů se ukázalo, že enduráci jsou jedna velká parta srdcařů. První tři jezdci královské kategorie totiž, mimo věcných cen, dostali šeky na 1000, 750 a 500 euro. Z těch každý daroval sto euro jezdcům kategorie B umístěným na stupních vítězů. V tomhle duchu se ostatně nesla celá akce, na které bylo vidět, že ji dělají lidé, kteří enduro milují. Škoda, že jejich snahu nepřišlo ocenit víc diváků. Bez jejich podpory půjdou podobné akce pořádat jen těžko. A byla by to škoda, kdyby se další ročník této fajnové akce nekonal.

 

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
metro přispěl 0.5 Kč
klubko přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist