Už tuto sobotu je na programu Strmý vrch Chýnov 2022

V sobotu 10. září 2022 se v Chýnově (u Tábora) uskuteční populární závod motocyklů do Strmého vrchu. Bude to XXXIX. ročník tohoto tradičního podniku a pořadatelem je Motosport Chýnov ve spolupráci s městem Chýnov. Hlavním partnerem akce je firma GeoSun.

Závodit se bude jako vždy v kategoriích Motokros+Enduro, Trial, ČZ a Děti do 15-ti let. Tohoto podniku se každoročně účastní motocykloví závodníci z nejrůznějších motocyklových disciplín z celé ČR.

V hlavní a vždy nejpočetněji obsazené kategorii Motokros+enduro přijede obhajovat vítězství Jan Balaš z týmu AK Krakonoš Jilemnice, ale zrovna tak bude chtít být nejlepší čtyřnásobný vítěz tohoto klání, osmnáctinásobný mezinárodní mistr ČR v motokrosu a úspěšný jezdec dakarské rallye Martin Michek z týmu HT Group Racing. Na stupních vítězů se v Chýnově zabydlel i zkušený hardendurový závodník Roman Körber z pořádajícího Motosportu Chýnov, který jízdu do strmého vrchu ovládá také velice dobře.

Zajímavé určitě bude sledovat technické výjezdy trialistů, kdy je souboj o celkové prvenství vždy hodně vyrovnaný. Do kopce se vydají též historické stroje ČZ a Jawa, s kterými tento podnik začínal. Překvapivé bývají výjezdy těch nejmenších, tedy dětí v kategorii do 15-ti let, kteří do kopce startují jako jediní s rozjezdem, a jejichž odvážné pokusy jsou vždy náležitě oceněny velkým aplausem. Vítěze všech kategorií bude slavnostně dekorovat speciální host akce Daniel Landa.

Chybět nebude ani tradičně bohaté občerstvení, rozhovory se zajímavými osobnostmi, autogramiády slavných závodníků, downhill a běh dětí do vrchu během odpoledních přestávek. Parkování pro diváky je k dispozici zdarma na louce naproti čerpací stanici. Diváci na motocyklech mohou parkovat přímo v areálu.

Trénink v Chýnově začíná v 9:30 hod., závod pak ve 13:00 hodin. Vstupné činí 100 CZK, děti do patnácti let mají vstup zdarma.

Zvláštní ustanovení závodu a další informace k akci naleznete na webu pořadatele - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist