Strmý vrch v Chýnově sledovalo na tři tisíce diváků

V sobotu, 29. září se jel v Chýnově u Tábora XXXVI. ročník tradičního závodu motocyklů do Strmého vrchu. Na startu se sešlo 90 závodníků z celé ČR a přihlížely více jak tři tisícovky spokojených diváků.

Jen čtyři jezdci se za celé odpoledne dostali až na vrchol padesátimetrového kopce a z toho jeden jediný pokaždé, tedy celkem pětkrát – úřadující mistr Evropy a Mezinárodní Mistr ČR v motokrosu Martin Michek z Buksa/Ados KTM Teamu. Vyhrál v Chýnově již po třetí za sebou v hlavní kategorii Motokros+enduro, čímž přepsal historii závodu, neboť to se v jeho dlouholeté historii zatím nikdy nikomu nepodařilo. Druhý byl jezdec pořádajícího Motosportu Chýnov a hardendurový reprezentant Roman Körber, který se z pěti jízd dostal nahoru třikrát. Říčanský matador Martin Gomboš se sice až do cíle nevyšplhal, nicméně pět takřka stejných výjezdů až těsně pod vrchol mu zajistilo celkově třetí příčku. Jednou se do cíle se svým endurem podíval mladý trialový reprezentant Marek Wünsch z týmu GASGAS CZ a cenu za páté místo si na sever Čech odvezl někdejší vítěz chýnovského klání Roman Schmid z týmu Enduro Jablonec.

Mezi trialisty zvítězil Michal Drábek z Trial teamu Znojmo a s mírným odstupem mu sekundovali druhý Roman Šebek z Trial teamu Beroun a třetí Filip Bartoš z Trial teamu Tábor. Rozdíly mezi nimi byly minimální, ale ani jeden z nich se i navzdory suchému terénu nepodíval až do cíle. Nově navezený příkrý cíl pro ně byl zkrátka nepřekonatelný.

V zápolení dětí do patnácti let stojí za pozornost, že zvítězila závodnice – třináctiletá Natálie Kopecká z týmu JP-KON Pacov! Za ní byl druhý, o rok mladší, Jakub Hlach z Motosportu Chýnov a třetí místo vybojoval teprve devítiletý Karel Pilát z Říčan. Některé odhozy motorek jezdců v této dětské kategorii, za účelem dosažení co nejvíce metrů, překonaly ty dospělácké Nejmladším účastníkem závodu byl teprve tříletý Martin Michalík z Tišnova.

V kategorii ČZ+ JAWA byl nejlepší říčanský Jaroslav Jonák, který se v jednom pokusu se svým motocyklem dostal málem až na vrchol kopce. Druhé místo bral domácí Evžen Zadražil a třetí byl pravidelný účastník tohoto závodu, jezdec Veterán Klubu Sedlčany Jura Paroubek.

O přestávkách viděli diváci sjezd horských kol, běh dětí do vrchu a také pokus elektro motocyklu o zdolání kopce. Martin Michek a Roman Körber pak poskytli zajímavá interview a měli na místě i autogramiádu, obklopeni velkým hroznem dětí.

Kompletní výsledky a mnoho fotogalerií můžete najít na webu pořadatele. Tak zase za rok na shledanou v Chýnově…!

 

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
pp377 přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist