Fichtel Cup Enduro

Tak jako každý rok, i letos se oslavil v Náměšti nad Oslavou státní svátek Sv. Václava tradičním enduro závodem amatérů Fichtel Cup Enduro. Ten letošní byl ve znamení pořádné bahenní koupele. Už několik dní před datem závodu vytrvale pršelo a ani ráno v den soutěže nebylo výjimkou. Přesněji řečeno, ten den nepršelo, ale pořádně lilo! Že se enduro soutěže jezdí za každého počasí, dokazovalo Masarykovo náměstí plné naleštěných strojů. Sešlo se na sto jezdců a z počasí si povětšinou nedělali velkou hlavu. Naopak, co chvíli zazněl nějakej ten vtípek o bahenní koupeli.

Startovní pole bylo velice pestré. Třeba proto, že se mezi hobbíky objevila taková jména jako Roman Michalík, Martin Hudec, Rudolf Kavský nebo Ivo Kaštan. Také pestrost soutěžních mašin byla unikátní. V uzavřeném parkovišti byly k vidění nejmodernější stroje světových značek, ale také ty, které před mnoha lety psaly historii světových soutěží-Jawa Pérák, Libeňák, Tramvaj, Bi-Track nebo Uni-track. Právě z tohoto pohledu je Fichtel Cup tak výjimečný. Do závodu se startovalo po dvojicích, podle dané kategorie. Ty byli 4. Kategorie Jawa+ČZ, Veterán bez rozdílu kubatur, 2T do 125-4T do 250 a 2T nad 125-4T nad 250.





Padla desátá hodina a na trať se vydali první jezdci. Startovali ještě za vydatného deště. Kolem jedenácté jako když utne a bylo po dešti. Obloha se pomalu začala vybírat a zamračený den se změnil v krásný slunečný. Různorodá trať, měřila 38 kilometrů a zahrnovala dvě měřené rychlostní zkoušky. Po celý den zůstala dost mokrá a kluzká. Na jezdcích bylo vidět, že jim dává pěkně zabrat. Zabrat dala nejen jezdcům, ale i technice. Poměrně velký počet startujících soutěž tentokrát nedokončil.







Přesto vše panovala výborná a především kamarádská nálada. Každý ze zúčastněných, si letos užil pořádnou porci závodění v bahně. O to emotivnější byly diskuze v cíli na Masarykově náměstí. Neopakovatelných zážitků ze záludné trati, plné prudkých výjezdů a hlubokých brodů, si jezdci odvezli opět moře. A to je právě to, proč nadšenci Enduro klubu VEM v Náměši nad Oslavou Fichtel Cup pořádají.


Výsledky:

Jawa+ČZ:
1. Jan Ring Jawa 380
2. Tomáš Maliňák Jawa 360 (dojeli pouze 2 z 9)
Veterán od 40-ti let bez rozdílu kubatur:
1. Milan Kotrla
2. Petr Kohout
3. Petr Malina 2T do 125 a 4T do 250 ccm:
1. Martin Hudec
2. Ondřej Liška
3. Jiří Cerkal 2T nad 125 a 4T nad 250 ccm:
1. Roman Michalík
2. Rudolf Kavský
3. Robert Bordovský

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist