Enduro v Náměšti nad Oslavou opět ožije na svatého Václava

Máte rádi dobré zprávy? Já ano a souhlasím, že poslední dobou jich moc není, tím spíš, když se jedná o enduro a organizaci závodů pro amatérské jezdce. Jedna dobrá zpráva přišla z Náměště nad Oslavou, kde se po několika letech opět pojede tradiční Fichtel cup enduro podle klasických pravidel. Už se nemůžu dočkat, až se na svatého Václava zaplní Masarykovo náměstí soutěžními endury a jsem si jist, že také letos nebudou chybět soutěžní Jawy, které vždycky byly ozdobou celé akce.

Asi mi dáte za pravdu, že tradiční enduro závody nemají na růžích ustláno a je zázrak, když se podaří jakákoliv soutěž zorganizovat. Marná sláva, všechno se točí kolem pozemků a svolení majitelů, na kterých je, zda nechají závodníky po svých polních a lesních cestách projet. Už proto jim patří velký dík, stejně jako všem nadšencům z omlazeného organizačního týmu, který má tento enduro závod na triku. Klobouk dolů a hodně štěstí!

Jak už zaznělo, závodit se bude podle klasických pravidel enduro závodů, takže jezdci budou mít papírový jízdní výkaz a budou projíždět skrz několik časových kontrol, včetně tajných. Během jednoho kola ze dvou o délce 55 km budou závodníky čekat dvě rychlostní zkoušky, které víceméně rozhodnou o celkovém umístění.

Ozdobou enduro závodů je každoročně velký počet startujících soutěžních speciálů Jawa a ČZ, které sedlají zkušení nebo ještě zkušenější borci. V ostatních kategoriích na trať vystartují soutěžáci z Masarykova náměstí na endurech posledních generací, ovšem objeví se mezi nimi i nejrůznější speciály, které startovní pole hodně oživí. Pokud chcete vidět, plné náměstí terénních motorek nebo jak si závodníci poradí s brodem řeky Oslavy nedaleko náměstí, zapište si do kalendáře datum 28.9. 2024.

Vypsané kategorie:

  • I. JAWA pionýr do 50 ccm
  • E. elektoromoto
  • II. 2T do 125 ccm a 4T do 250 ccm
  • III. 2T nad 125 ccm a 4T nad 250 ccm
  • A. veterán jezdci od 40 let bez rozdílu kubatur
  • B. veterán jezdci od 55 do 69 let bez rozdílu kubatur
  • S. veterán senior jezdci od 70 let bez rozdílu kubatur
  • K. veterán klasik stroje JAWA, ČZ
  • S. veterán klasik senior stroje JAWA ČZ s jezdci od 55 let

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist