ME Portugalsko - Čadek na bedně!

Do země portugalské opět zavítalo enduro, tentokrát enduro evropského formátu. V lokalitě kde se jel před několika málo lety světový šampionát se tentokrát odehrávaly boje o body evropské. Sobotní den na klasické portugalské trati kde nechyběly kameny všech velikostí, proměnlivý povrch a samozřejmostí byla i voda.

Kapitoly článku

Tak jako je již pravidlem na start vyrazili první piloti o sobotní deváté hodině. Juniorům vládl při neúčasti Evanse italský jezdec Gerini a v neděli Bozzo. Překvapil slovenský mlaďoch Hostinský svým osmým místem.




Mladíky na silnějších strojích ovládl Bossi a Robert Kapajčík dojel na skvělém druhém místě. Petr Hušek jedoucí „čtyřřade“ Sherco upadl na endurotestu ohnul řadičku a následovala oprava bohužel na testu a tak výsledek nebyl valný. V neděli se Petr vyhnul chybám až na extrem test kde jako spousta jiných jezdců upadl na skalnatém výjezdu. Bylo z toho pěkné sedmé místo. Honza Chábera, který před týdnem sundal z ruky sádru první den nedojel, druhý den bojoval sám se sebou a závod dokončil.

É jedničky vnesly oslavnou náladu do českého tábora – přesněji David Čadek vyhrál nejen třídu kde porazil i francouzského pilota a největšího soupeře Curvalla, ale i absolutně. Druhý den to našemu jezdci Francouz vrátil.




Tomáš Loukota nebyl se svým sobotním výsledkem zcela spokojen, ale na lepší než osmé místo to první den nedalo. V neděli si Tomáš o místo polepšil. Fajst teda Jan Fajstavr skončil po oba závodní dny těsně za Tomášem.
Facchin – Alex van der Broek souboj jezdců ve třídě E2 nakonec vyzněl v celkovém součtu pro italského jezdce Facchina i přes Alexovo sobotní vítězství. Martin Kuklík jel první enduro na novém dvoudobém stroji KTM 250 první den z toho bylo šesté místo, v den druhý se pohyboval okolo čtvrtého místa osudným se mu stal jak jinak než skalnatý výjezd na eXtrému. Pád a minuta kterou si zde nadělil se již stáhnout nedala.
Víťa Kuklík se dokázal udržet svých největších soupeřů Zanniho, Svitka a „zatrénovat“ si přijel i „tulipán“ Plekkenpol, který nakonec vyhrál třídu. Přestože byl náš jezdec v neděli operován a v úterý propuštěn z nemocnice podal skvělý výkon a po oba dny dojel čtvrtý. Vše rozhodoval přírodní eXtrém test plný kamenů a opravdu těžko projetitelných pasážích.

Malým zklamáním nejen pro fanoušky byl výkon Libora Klimeše, který si vybral doufejme smůlu na celou sezónu. Začalo to ranní koupelí v brodu pokračovalo to řetězem na eXtrém testu atd. V nejsilnější třídě však překvapil šestým místem Milan Kubík.



V neděli opět vyhrál Plekkenpol, Svitko přeskočil Zanniho. „Klíma“ vynechal synchronizované plavání s motocyklem a dojel nakonec sedmý, Milan Kubík osmý.
Veteránská kategorie patřila našemu jezdci. Zdeněk Cyprián porazil jednoho z favoritů na titul veteránského šampiona Olafa Redeckera. Ženská kategorie patřila opět Ludvine Puy.


MEC Portugal

Junior E1
1.Gerini (I/Husqvarna), 2.Bozzo (F/Husqvarna), 3.Gagnoud (F/Honda), 4.Moyce (GB/Yamaha), 5.Davisy (F/Suzuki)
1.Bozzo (F/Husqvarna), 2. Lebrun (F/KTM), 3.Gerini (I/Husqvarna), 4. Dumontier (F/Husqvarna), 5. Gagnoud (F/Honda), … 8.Hostinský (SK/KTM), 18 Barna (SK/KTM)
Junior E2/3
1.Bossi (F/TM), 2.Kapajčík (SK/KTM), 3.Metge (F/Husqvarna), 4.Charbonnier (F/KTM), 5.Tissot (F/Gas Gas) … 9.Hušek (CZ/Sherco)
1.Bossi (F/TM), 2.Kapajčík (SK/KTM), 3.Metge (F/Husqvarna), 4.Pallut (F/Husqvarna), 5.Charbonnier (F/KTM), … 7.Hušek (CZ/Sherco), 13.Chábera (CZ/KTM)

E1
1. Čadek (CZ/KTM), 2.Curvalle (F/Suzuki), 3.Beconi (I/Husqvarna), 4.Dubac (F/KTM), 5.Canova (I/Honda) … 8.Loukota (CZ/KTM), 9.Fajstavr (CZ/KTM)
1.Curvalle (F/Suzuki), 2.Čadek (CZ/KTM), 3.Dubac (F/KTM), 4.Duzellier (F/KTM), 5. Canova (I/Honda), … 7.Loukota (CZ/KTM), 8.Fajstavr (CZ/KTM)

E2
1.Van der Broek (NL/Honda), 2.Facchin (I/Honda), 3.Hau (D/Husqvarna), 4.Boufioux (F/ Suzuki), 5.Vonsson (S/Husaberg), 6.Kuklík M. (CZ/KTM), 13.Kašpárek (CZ/KTM)
1.Facchin (I/Honda), 2.Van der Broek (NL/Honda), 3.Hau (D/Husqvarna), 4.Boufioux (F/ Suzuki), 5.Kuklík M. (CZ/KTM), 13.Kašpárek (CZ/KTM)

E3
1.Plekkenpol (NL/Honda), 2.Zanni (I/Honda), 3. Svitko (KTM/SK), 4.Kuklík (CZ/KTM), 5.Jones (GB/KTM) … 6.Kubík (CZ/KTM), 8.Klimeš (CZ/Sherco)
1.Plekkenpol (NL/Honda), 2. Svitko (KTM/SK), 3.Zanni (I/Honda), 4.Kuklík (CZ/KTM), 5. Bernardi (I/Husqvarna), … 7.Klimeš (CZ/Sherco), 8.Kubík (CZ/KTM)

Veteran
1. Cyprian (CZ/KTM), 2.Redecker (D/KTM), 3.Robeznieks (LT/KTM), 4. Nicopensius (EST/Yamaha), 5.Cordingley (GB/HUsqvarna)
1. Cyprian (CZ/KTM), 2.Redecker (D/KTM), 3. Nicopensius (EST/Yamaha), 4. Robeznieks (LT/KTM), 5.Cordingley (GB/HUsqvarna)

Woman
1.Puy (F/Gas Gas), 2.Geneste (F/TM), 3. Rossat (F/KTM), 4. Petrick (D/KTM)
1.Puy (F/Gas Gas), 2.Geneste (F/TM), 3. Petrick (D/KTM), 3. Rossat (F/KTM)

Informace o redaktorovi

Martin Pichl - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist