Premiéra nové KTM 450 RALLY

Poslední podnik světového seriálu FIM World Cross Country Championship 2013 bude zároveň první zkouškou nového továrního modelu 2014 - KTM 450 RALLY. Tovární tým KTM vyzkouší nový stroj v náročných podmínkách závodu OilLibya Rally v Maroku a zároveň připraví motocykly pro Rallye Dakar 2014.

Závěrečný podnik světového seriálu v Maroku startuje už tuto neděli 13.října. Tovární tým rakouského výrobce Red Bull KTM je již na místě a pracuje na přípravě nových KTM 450 Rally pro premiérový křest ohněm, který absolvují v první pondělní etapě.

KTM 450 Rally 2014 vyzkouší v závodních podmínkách zkušený španělský jezdec a trojnásobný vítěz Dakaru Marc Coma, Američan Kurt Caselli, který jel v lednu Dakar za zraněného Comu a letos druhý na Dakaru Portugalec Ruben Faria.
V posledních dvanácti ročnících soutěže Rallye Dakar je kategorie motocyklů pevně v rukou jezdců značky KTM. Pokračovat v takto nastaveném tempu, bylo také záměrem usilovné práce všech v KTM Motorsport, vývojového oddělení, techniků a inženýrů, kteří od základu navrhli a postavili úplně novou verzi motocyklu, jenž má týmu KTM umožnit bojovat o další vítězství v Rallye Dakar 2014.

Marocká rallye je pro tovární tým KTM závěrečnou zkouškou před lednovým Dakarem a zároveň posledním podnikem světového seriálu dálkových rallye, kde se s konečnou platností rozhodne o letošním titulu mistra světa. Továtní jezdec KTM Marc Coma je úřadujícím šampionem a vede průběžné hodnocení s náskokem tří bodů před Paolo Goncalvesem z Portugalska.
S trojicí jezdců KTM pojede v Maroku také čtvrtý člen tovární skupiny Francisco Lopez z Chile, který nesedlá novou verzi motocyklu, ale verzi KTM 450 Rally 2013.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist