renocar_brezen

• 9
  • 10
  • 9.8

Popis motorky

cfmoto 700MT jako náhrada za starého Versyse. Nová motorka s 5 letou zárukou a pěknou výbavou ( 3 kufry, vyhřívané rukojeti, centrální stojan) za 180 tisíc.

Motorka koupena od FIRMA:Top moto - Route 55 (Teplice) - montáž veškerého přiobjednaného příslušenství zdarma

Vybíráno z těchto modelů (a proč jsem nekoupil):
Suzuki DL 650 V-Strom: cena včetně výbavy + 50t nebo v ceně CFmota 5 letá ojetina
Kawasaki Versys 650: cena včetně výbavy + 50t nebo v ceně CFmota 5 letá ojetina

První dojmy - Pěkná nová motorka místo starého Versyse, super !

Motorku bych doporučil pro - Pro kohokoli kdo hledá levnou novou motorku na krátké a střední výlety.

Doplňky na motorce - Vyhřívané rukojeti - u prodejce
Centrální stojan - u prodejce
Třetí horní kufr s držákem - u prodejce

První dojem byl jako bych si sedl na nového Versyse, opravdu identická motorka. Vzhledově pěkná , ne moc velká motorka. Líbí se mi že to není moc Enduro, ale spíše cestovní motorka ( s Endurem společné snad jen mírně vyšší zdvihy)

Motorka je lehce ovladatelná, poslušná, není to žádný trhač asfaltu ale spíše klidná holka, dá se ale jet i svižně.

Motor: výkon 49kw mi jako začátečníkovi plně dostačuje, na rychlé předjetí až až a s ohledem na rychlostní limity nepotřebuji více.

Podvozek: jako začátečník mohu těžko hodnotit kvality, nicméně pocitově je podvozek stavěn spíše na klidnou jízdu, dobře tlumí nerovnosti a neodskakuje. Při svižnější jízdě je třeba brát ohled na vyšší zdvihy a sklon k potápění při brždění.

Motorka není to pravé ořechové ( s ohledem na velikost) pro dálkovou jízdu ve dvou, nicméně závisí hodně na proporcích jezdce a spolujezdce. Já jezdím občas se ženou a ani jeden nejsme drobeček ( celkem 180kg), na motorku se ale vejdem a třeba 100-200km není problém. Na cestování ve dvou po Evropě bych ovšem volil alespoň 800MT.
Co se týče pohodlí v jednom, není problém ujet stovky km, nicméně stále je to levná motorka a nerad bych komfort srovnával s motorkami za dvojnásobek.

Zatím jsem najel 4000km a jsem s motorkou spokojen, pocitově jezdí s každou tisícovkou lépe a lépe.

nalezené zápory motorky:
1) Ukazatel paliva - jako všechny CF motorky, rezerva je nastavena velmi agresivně, tudíž ukazatel paliva klesá rychleji než reálná hladina a rezerva se rozsvítí po cca 250 km kdy ještě v nádrži zbývá cca 5 l benzínu ( jde o zvyk, jezdím na počítadlo km a vím že musím natankovat po ujetí cca 300km)

2) Drnčící protisluneční štítek který kryje budíky - opraveno svépomocí podle Facebooku - zabralo to 3 minuty. ( tohle by mohl výrobce/dovozce sledovat a odstranit)

3) vibrace motoru při 4000 otáčkách. Zhruba mezi 3900 - 4100 otáčkách vibruje motor což se chvílemi přenáší i do stupaček a celého motocyklu , zdá se mi že se to postupně zlepšuje tak uvidíme. Navíc nemám možnost srovnání s jinými motocykly a 2 válce obvykle vibrují, takže nevím zda je to vada nebo běžná vlastnost.

update 5.8.2024
máme za sebou 8000km
při 7500 jsme přezul na Pireli Angel GT - CST Migra už měli dost
motorka jezdí bez poruchy, po několika tisicích si trochu sedla a pocitově ted je ještě lepší
mám za sebou několik výletů ve dvou, kdy jsme se spolujezdcem a kufry měli určitě přes 200Kg a nebyl jediný problém, vzhledem ke klidnější jízdě ve dvou nebyl problém s výkonem ani brzdami, párkrát při nějaké velké nerovnosti nebo díře jsem šel vzadu na doraz.
Stále jsem s motorkou nadmíru spokojen

Nejnovější komentáře

petr13
petr13 napsal 01.06.24 v 17:30 10b.

Dobrá recenze

Masoun68
Masoun68 napsal 01.06.24 v 10:18 9b.

Ahoj, mam starší 650 a taky mi drnčí plast nad budíkem a nedaří se mi to odstranit. Tak kdyby jsi zveřejnil jak na tak by to bylo super díky Martin Mašek

TomZa
TomZa napsal 31.05.24 v 11:44 10b.

Ahoj, návod na odstranění drnčení štítku budíku jsem bohužel na FB nenašel. Mohl bys mě navést?

Díky Tomáš

DavidŠlechta
DavidŠlechta napsal 30.05.24 v 22:07 10b.

Goodji
Goodji napsal 30.05.24 v 05:08 10b.

Více komentářů