renocar_brezen

PROFIL MOTORKY

Honda GL1800 GoldWing (2023)

Aktivní Profil uživatele

• 8
  • 9
  • 10
  • 9.8

Vloženo: 28.04.2025, Uskutečněno: 27.04.2025, Stav tachometru: 48506 km, Zhlédnuto: 137x

V neděli 27.4.2025 se u nás ve Stříbře na náměstí konalo již 4. stříbrské motožehnání, které pořádají naši kamarádi Václavové Milt a Šůcha. Jelikož tato akce nabývá na popularitě a už loni přijelo do Stříbra přes 400 motocyklů, zapojili jsme se do pomoci s přípravami letošního ročníku i my, zbytek party. I kvůli tomu k nám na víkend přijel Jirka Wágner s jeho Gábinou, aby i oni přiložili ruce k dílu. S nárůstem zúčastněných bylo totiž zapotřebí zajistit i dostatek občerstvení, doprovodný program a organizovat najíždění a následné parkování jednotlivých motocyklů. Navíc jsme se svěcením spojili i dobročinnou akci a vybírali jsme peníze na naší společnou kamarádku a motorkářku Zuzku, která před necelými dvěma lety havarovala, ne vlastní vinou, na své jednostopé krásce a od té doby je upoutaná na invalidní vozík. Aktéři mohli tento projekt podpořit mimo jiné nákupem triček a účastnických samolepek s logem žehnání, díky čemuž se dostali do slosování v tombole o hodnotné ceny, a hlavně případným příspěvkem na stále běžícím transparentním účtu založeným přes Donio. Využiji tedy i tohoto článku a dávám sem odkaz na tento účet, kdyby se kdokoliv z vás, co mé deníky čtete, chtěl připojit k naší společné pomoci Zuzce.

Celá akce se díky precizní přípravě a také parádnímu počasí opravdu podařila a i když ještě neznáme úplně přesné číslo, už teď je jasné, že do našeho města přijelo kolem 700 motorek, což je pro nás velikánský úspěch. Od návštěvníků jsme slýchali velmi kladné ohlasy, tak doufám, že si to opravdu všichni užili a v příštích letech se k nám budou rádi vracet. Zároveň se ukázalo, jak my motorkáři držíme pospolu a k osudům našich kamarádů nejsme lhostejní. Prakticky úplně každý nějakou formou solidarity přispěl k tomu, abychom Zuzce mohli co nejvíce usnadnit její nelehkou situaci a tímto všem dárcům strašně moc děkuji, vážíme si toho!
V pravé poledne po pronesení modliteb obešel farář Miroslav Martiš, který žehnal i všechny předchozí ročníky, celé náměstí a každý jednostopý i třístopý stroj potřísnil svěcenou vodou. Poté proběhlo losování výherců tomboly a akci jsme zakončili nepovinnou společnou spanilou jízdou do nedalekých Kladrub, kde byla možnost v blízkosti tamního bývalého benediktinského kláštera zaparkovat motorky a jít si prohlédnout tento rozsáhlý objekt zvenčí nebo třeba absolvovat nějakou z vnitřních komentovaných prohlídek, případně se nasytit v klášterní restauraci.
Pak už se pomalu i ti poslední, kdo zůstali, rozjeli svým směrem k domovům, my s Lucií jsme si to namířili s Jirkou Wágnerem a Gabčou do Přeštic na výbornou pizzu a cestou zpět jsme ještě zajeli omrknout rozkvetlou Sakurovou Alej mládí v Chudenicích, kde je v tomto období, tak jako každoročně, lidí jak na Václaváku, jelikož většina turistů chce vidět tu krásu na vlastní oči.
Moc fotografií jsem nestihl udělat, protože jsme měli práce fakt nad hlavu, tak alespoň malá ukázka níže...

Hodnocení (0x):

Komentáře
ndravec (65) napsal 29.04.2025 v 10:05

Tak to je opravdu žehnání, když to bylo i s farářem

Nejnovější záznamy v deníku
  • Podvečerní romantický výjezd

Tepelská vrchovina láká nejednoho turistu svou malebnou zvlněnou krajinou rozkládající se mezi Mariánskými Lázněmi a Žluticemi. Nemáme to sem daleko a nachází se tady ještě pár míst, která jsme s Lucií nenavštívili a pon

Vloženo: 29.04.2025
    Uskutečněno: 28.04.2025
    Tachometr: 48696km
  • Velikonoční pondělí

Stejně tak jako loňský rok a vlastně asi poslední léta, která mám v paměti, tak i letos jsem Velikonoce místo šupání dívčích pozadí trávil v jedné stopě poznáváním krásných míst. Předvelikonoční neděle a místa při ní nav

Vloženo: 24.04.2025
    Uskutečněno: 21.04.2025
    Tachometr: 48000km
    Komentářů: 4x
  • Sraz na Krakovci

V neděli jsme byli domluvení s Jirkou Wágnerem, že si dáme společnou vyjížďku s jeho přítelkyní a sraz byl na zřícenině hradu Krakovec, kam se po necelém roce opět vracím. Lucie tady ještě nebyla, tak není důvod toto krá

Vloženo: 22.04.2025
    Uskutečněno: 20.04.2025