renocar_brezen

PROFIL MOTORKY

Honda GL1800 GoldWing (2023)

Aktivní Profil uživatele

• 8
  • 9
  • 10
  • 9.8

Vloženo: 22.04.2025, Uskutečněno: 20.04.2025, Stav tachometru: 47770 km, Zhlédnuto: 157x

V neděli jsme byli domluvení s Jirkou Wágnerem, že si dáme společnou vyjížďku s jeho přítelkyní a sraz byl na zřícenině hradu Krakovec, kam se po necelém roce opět vracím. Lucie tady ještě nebyla, tak není důvod toto krásné místo znovu nenavštívit. Ze Stříbra s námi vyráží také Roman Hubka, který je od ledna majitelem Crosstourera, což znamená, že ho velmi rád přibírám do naší party!
Krakovec jsem podrobněji představoval v mém motodeníku loni v květnu, tak se nyní nebudu opakovat a případné zájemce o historii odkáži na předešlé příspěvky nebo na jiné internetové zdroje.
Po prohlídce pokračujeme k další, mně dobře známé památce, kterou je kostel sv. Petra a Pavla v Dolanech. Na louce u řeky Berounky nedaleko protékajícího Dolanského potoka tu střeží tento původně raně gotický svatostánek socha sv. Jana Nepomuckého. I toto místo jsem už několikrát zmiňoval ve svých zápiscích, tak teď jen dodám, že jsem si konečně mohl prohlédnout i interiéry této stavby z 2. poloviny 13. století a báječně jsme se nasytili v tzv. Obžerství u kostela, jak se nazývá v sousedství stojící pojízdné bistro se stanovým zázemím, které zde každoročně vyrůstá pro sezónní účely.
Přejíždíme odtud k rozhledně Máminka ukotvené na vrcholu Krušné hory nedaleko Hudlic v křivoklátských lesích. Vystoupáme 96 schodů na vyhlídkový ochoz ve 33 metrech a kocháme se nádherným kruhovým výhledem do širého kraje. Jelikož jsem i tady už mnohokrát byl, jedu sem vlastně najisto s vědomím, že se tento turistický cíl bude kamarádům určitě moc líbit.
A abych tedy nekazil pravidlo tohoto dne, tak i poslední naše nedělní štace, kterou je restaurace Tomáše Hanáka zvaná Zastávka Nižbor, pro mě není ničím novým. Zaženeme v ní aspoň žízeň, zapózujeme na našich strojích u nedalekého jezu s výhledem na kostel Povýšení sv. Kříže a zámek Nižbor a poté se již pomalu vracíme zpět k domovu. Společná cesta nám končí v Berouně, kde se trháme už každý svým směrem.
Byl to zase nádherný den a níže malá ukázka z projetých bodů...

Hodnocení (1x):

Nejnovější záznamy v deníku
  • Podvečerní romantický výjezd

Tepelská vrchovina láká nejednoho turistu svou malebnou zvlněnou krajinou rozkládající se mezi Mariánskými Lázněmi a Žluticemi. Nemáme to sem daleko a nachází se tady ještě pár míst, která jsme s Lucií nenavštívili a pon

Typ: Vyjížďka
    Vloženo: 29.04.2025
    Uskutečněno: 28.04.2025
    Tachometr: 48696km
  • Stříbrské motožehnání

V neděli 27.4.2025 se u nás ve Stříbře na náměstí konalo již 4. stříbrské motožehnání, které pořádají naši kamarádi Václavové Milt a Šůcha. Jelikož tato akce nabývá na popularitě a už loni přijelo do Stříbra přes 400 mot

Typ: Reportáž
    Vloženo: 28.04.2025
    Uskutečněno: 27.04.2025
    Tachometr: 48506km
    Komentářů: 1x
  • Velikonoční pondělí

Stejně tak jako loňský rok a vlastně asi poslední léta, která mám v paměti, tak i letos jsem Velikonoce místo šupání dívčích pozadí trávil v jedné stopě poznáváním krásných míst. Předvelikonoční neděle a místa při ní nav

Typ: Vyjížďka
    Vloženo: 24.04.2025