kawasaki_good_times_tour2




Zavírání šoupátek 4

V pondělí 30. prosince 2013 proběhl na škvárovém fotbalovém hřišti ve Slavkově u Brna poslední závod typu plochá dráha nazvaný Zavírání šoupátek 4, který ukončil seriál závodů AusterliCzTour2013.

Celkově se registrovalo 73 jezdců v 68 týmech a kategoriích Fechtl KLASIK (16 strojů), fechtl ÚPRAVY (20 strojů), fechtl SPORT (12 strojů), PITBIKE ( do obsahu 150ccm -16 strojů) a PAŘEZ (4 stroje).
Krásné sportovní souboje strojů o obsahu do 50 ccm do r.v. 1982 v Československu byly často za hranicí divácké představy. V kategorii PITBIKE sváděly souboje i 4 dívky, z toho 2 slečny s rokem narození 2006. Mezi nejstarší účastníky patřil v kategorii Fechtl Klasik dlouholetý a sportovními souboji ostřílený nestárnoucí jezdec s rokem narození 1947. Věkový rozdíl účastníků byl tedy 59 let !
Poděkování patří také velkému zástupu diváků, který svým povzbuzováním vytvořil závodní kulisu a městu Slavkov u Brna za propůjčení areálu. V následujícím roce 2014 Motoklub Austerlitz připravuje nový seriál závodů, který bude obsahovat silniční rychlostní závod jednotlivců nazvaný AusterliCzHillCup7, nový týmový silniční vytrvalostní závod pod názvem AusterliCzCup3, týmový crossový vytrvalostní maraton vedený jako AusterliCzFechtlCup11 a zimní závod na ploché dráze Zavírání šoupátek 5. Jednotlivá čísla za názvy jednotlivých závodů značí kolikátý ročník již pojedeme. V každém závodě bude připraveny drobné změny a úpravy, abychom jej posunuli na stranu bezpečnosti a zajímavosti.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):


TOPlist