kawasaki_good_times_tour2




Ohromný sraz Vespy v Irsku přilákal 3000 skútrů

Jen pro málo strojů z kategorie skútrů vládne takové nadšení, jako pro italskou Vespu. Legendární Vespa je jednoznačně nejznámějším a nejoblíbenějším skútrem světa a jako taková přiláká každoročně spoustu příznivců na speciální akci „Vespa World Days“.

Kapitoly článku

Dnes již tradiční sraz se odehrál o víkendu od 15. do 17. června v Belfastu v Severním Irsku. Dohromady zde bylo reprezentováno 37 národů, z nichž přijely místní kluby příznivců. Zastoupeny byly třeba Spojené státy, Indinesie, Austrálie, Mexiko nebo Čína. Celkem bylo na akci registrováno přes 3000 skútrů.

Mezi účastníky nechyběli majitelé legendárních a speciálních strojů značky. Za zmínku stojí třeba Vespa Douglas z roku 1951, vybavená ještě původní rezervní pneumatikou.

Předávalo se také klasické ocenění Vespa Trophy. To tentokrát připadlo italskému Vespa Clubu Verona a tisková zpráva hovoří také o našem zastoupení. Konkrétně o ženě z Vespa Club Prague, která do Belfastu na sraz cestovala přes 6000 kilometrů. Dostala tak vůbec první cenu „Solo Vespa Driver“, co bylo kdy udělena.

Masivní sraz skútrů Vespa poukazuje na to, jak obrovská je síla italské značky. Po irském Belfastu, přesune se sraz Vespa World Days pro příští rok do Maďarska. Mezitím můžete v galerii nahlédnout pod roušku výroby.

 

 

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist