kawasaki_good_times_tour2




Čarodková vyjížďka 3. ročník

První květnové ráno v České Lípě bylo ve znamení jedné stopy. Konal se již třetí ročník Čarodkové vyjížďky, která probíhá (v případě dobrého počasí) každoročně 1. května. Jakožto tradiční pořadatelé této akce jsme byli mile zaskočeni vysokou účastí – celkem přijelo 41 motorek.

Po posledním doladění strojů, přivítání účastníků a organizačních pokynech se konvoj začínající autem jednoho z pořadatelů vydal Českou Lípou směrem na Zákupy a dále na Stráž pod Ralskem. Počasí bylo nádherné, řidiči automobilů poměrně tolerantní, a tak nic nebránilo poklidnému průběhu celé akce. První zastávka byla u Stráže pod Ralskem na benzínové pumpě. Nálada byla perfektní, lidi si dávali kávu a my mezitím řešili drobný problém v podobě přetrženého spojkového lanka jednoho z jezdců.
Po čtvrthodině na benzínce jsme opět usedli na naše stroje a vedeni GPS navigací se vydali vstříc další cestě s cílem Kryštofova údolí. Konvoj zůstával vcelku i při stoupání do serpentin, kde naše stroje začínaly pociťovat únavu z pomalé a náročné jízdy, která se projevovala prudkým stoupáním teplot motorů. Přijeli jsme do Kryštofova údolí právě včas – během několika minut jsme měli možnost zhlédnout v tomto kraji unikátní orloj postavený v bývalé věži trafostanice, který byl slavnostně odhalen minulý rok. Zastávka se nám poněkud protáhla, protože někteří hladoví jezdci využili možnosti občerstvení v přilehlé restauraci, zatímco na nás naše stroje čekaly v blízkosti zbytku hranice z předchozí noci. 
Hlavním cílem naší cesty ale byl samotný Ještěd. Dominanta Libereckého kraje si od nás bohužel udržela odstup vzhledem ke katastrofálnímu stavu příjezdové silnice. Měli jsme v úmyslu zaparkovat na „prostředním“ sběrném parkovišti, odkud jsme ale byli vykázáni (prý je potřeba rezervace). Z toho důvodu jsme zastavili hned naproti přes silnici. Stanovili jsme dobu zastávky, kterou někteří využili k občerstvení se povětšinou z vlastních zásob, někteří k popovídání si a sportovněji založené jádro konvoje si párkrát projelo známe ještědské serpentiny. 

Vzhledem k úbytku motorek a přání jezdců se cesta z Ještědu odehrávala v trochu rychlejším tempu než jsme jeli doposud. Došlo k částečnému roztrhnutí konvoje, které bylo díky naší radiokomunikaci zanedlouho smazáno.
Předposlední zastavení bylo přisouzeno zmrzlinovému stánku ve Stráži pod Ralskem, kde málokdo odolal obrovskému výběru vynikající zmrzliny a i přes početnou frontu stojící před okýnkem si dopřál vychlazenou italskou zmrzlinu.
Zakončení celé vyjížďky se konalo v bistru „Na Pohodě“ v Dubé, kam se ovšem dostavil jen zlomek z původního počtu motorek a jen hrstka odvážných a trpělivých jedinců si mohla dopřát vynikající domácí dršťkovku připravovanou na ohni.
Celou akci z pohledu pořadatelů hodnotíme jako velmi povedenou. Po nepřízni počasí v minulém roce, kdy se musela akce zrušit, jsme prožili úžasný den plný slunce, zážitků a pohody. Pro příští ročník vyjížďky připravujeme několik změn, které by měly přispět k ještě lepšímu průběhu akce – jedná se například o společný oběd a hlavně o větší počet pořadatelů, popř. (v případě velkého počtu jezdců) o přizvání PČR pro zajištění bezpečnosti silničního provozu. 

Video z akce



Tímto bych chtěl jménem organizačního týmu poděkovat všem účastníkům naší „Čarodkovky“ za jejich ohleduplnost při jízdě, dobrou náladu a hlavně za ten úžasně strávený den. Za rok naviděnou!
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):


TOPlist