globalmoto_duben_nolan




Nesvítí displej, ale světla po zapnutí klíčku ano

  • 0

    18.8.2023 od pepan100

    Ahoj, prosím o názor, kde může být problém. Pročítal jsem zde vlákna, ale tuto variantu nefunkčnosti jsem nenašel

    Po zapnutí klíčku se mi rozsvítí přední světlomet (správně), ale dislej je zhasnutý. Zrcátka jde zavřít-otevřít, štít nahoru dolu jde, blingry ale nejdou. Čerpadlo benzín jde (na displeji se rozsvítí vpravo červený klíče). Když chci startovat, tak mi světla zhasnout, ale starter nic - řekl jsem si baterka. Ale když propojím napřímo startovací cívku, tak startét točí úplně normálně /ale motor nenaskočí - zřejmě proto, že nejde elektronika zapalování/

    Moc prosím o názor, zkoušel jsem jít po schématu, ale moc se nevyznám v tom množství kabelů co jdou do přístrojový desky, to se ještě obávám řídící jednotky, tak je taky konektor o spoustě pinů, tam vlastně nevím co měřit..

    Díky.

    Pepa

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (1)
  • 0

    19.8.2023 od robfor

    "Pročítal jsem zde vlákna, ale tuto variantu nefunkčnosti jsem nenašel "

    Elektricke problemy tohoto rozsahu se bohuzel nedaji na dalku resit. Po vylouceni zakladnich veci jako baterie, svorky na baterii, pojistky, zaoxidovane konektory mozna jeste spinaci skrinka, pokud vis, ktere piny maji byt sepnute a umis to promerit uz ti zbyva jen kabelovy svazek. Jestli nekde neni ulomeny, poskozeny, pripadne z tim zkusit lehce pohybat. Ovsem ulomene kabely uvnitr izolace stejne neuvidis, takze s tim pravdepodobne budes muset do servisu. Po nejakych patnacti letech a x desitkach tisic najetych kilometrech uz muze byt svazek na konci zivotnosti.. , konkretne u tohoto skutru je to dost casta pricina zavad.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist