globalmoto_duben_nolan




bliká oranžová kontrolka závady motoru, chyba č. 12

  • 0

    30.6.2023 od JurasN

    Ahojte,
    motorka mi nejde nastartovat, po zapnutí klíčku na "on" začne blikat oranžová kontrolka motoru. Na displayi se vypíše kód 12. Při stisknutí startu, v motoru cvakne. Baterie je nabitá, zkoušel jsem i připojit jinou baterku přes startovací kabely.. pořád to samé. Moc děkuji za rady.

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (3)
  • 0

    30.6.2023 od HonzaMT

    12 = Snímač polohy klikového hřídele nebo kabelaz k nemu.

    Doplněno:

    startovací relé jsem překlenul a závada pořád stejná. Zkazím něco tím, když bych zapojil startér napřímo (měl by se roztočit, ne?) Nebo zkusit motorku "roztlačit"?

    10.7.2023 od JurasN

    V první řadě bych pořešil proč se neroztočí motor, tzn. startér, startovací relé, kostra atd. Snímač kontrolovat až se motor bude točit. Nejspíš pak chyba snímače sama zmizí.

    6.7.2023 od tribbe

    máte s tím zkušenosti? Mohu poprosit o kontakt? Díky

    1.7.2023 od JurasN

    Doplnit odpověď

  • 0

    9.7.2023 od Player11

    Měl jsme něco podobnýho, jen nesvítila kontrolka. Nešlo nastartovat a dokonce mi při jízdě vypínal motor. V servisu zjistili, že se někde vyklepal kablík, neřekli kde ale už to po opravě nikdy neudělalo. A pokud cvaká startovací relé a nenastartuje, tak to vypadá na slabou/špatnou baterku.

    Doplnit odpověď

  • 0

    11.2.2024 od leo41

    no mne to udělalo na buldokovi ... zjistil jsem že kostra nebyla v bloku dobře upevněná ... natáhl jsem novou kostru a v pořádku

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist