globalmoto_duben_nolan




čistil jsem karburátor, teď chcípá a kouří

  • 0

    27.4.2023 od sxtc125

    Zdravím,
    motorka mi od její koupě střílí, tak jsem se dal do diagnostiky a vyměnil jsem svíčky - beze změny, vyčistil jsem karburátor a zkontroloval, jestli vše vypadá tak, jak je rozepsáno v manuálu a na fórech, dal karburátor zpátky a chytila bez problémů, jenže volnoběh byl kolem 1200, tak jsem ho nastavil na cca 1500 a vypadalo to dobře. Jel jsem to zkusit projet a chcípla mi asi 3x, vždy při dobržďování a zařazení neutrálu. Napadá mě bohatost směsi, ale nechci nic pokazit na tom karburátoru, nevím jak se to nastavuje, navíc čoudila, trochu, ale přece jen, lehce domodra až do černa.
    Neví někdo co s tím?
    Díky, Honza

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (1)
  • 0

    27.4.2023 od combust

    Střílí většinou chudá směs nebo když vynechává zapalování.
    Černej kouř - bohatá směs.
    Modrej kouř bejvá olej.

    Nejsnazší by bylo zkontrolovat jak je na to jiskra v celým rozsahu otáček (takže kapacitní senzor a osciloskop) a pokud je to v pořádku tak je to karburátorech, sání atd. (pokud teda nejsou rovnou podpálený ventily).
    Naprázdno to jde vytočit a držet v otáčkách bez problémů?

    Doplněno:

    Tak jestli to jde naprázdno bez potíží tak jiskra nějaká je v celým rozsahu. Takže problém bude v dodávce směsi - sání, karburátor...

    28.4.2023 od combust

    V celym rozsahu naprazdno jde, a to plynule. Olej mi neubyva, alespon ne dramaticky - za poslednich asi 700-800km nic viditelne z merky neubylo(modry kour), smes zkontroluju na svickach a popripade doladim vysku jehly, ale jinak si sam rozhodne neporadim, vidim to asi na servis/nekoho s lepsim vybavenim a zkusenostma.

    28.4.2023 od sxtc125

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist