bmw_r1300gs_cartec




Plováková hladina karbur?toru

  • 0

    25.4.2023 od Dexolus

    Ahoj, řeším hladinu na bmw s karbecama mikuni bst 33 podle manuálu mají být hladiny cca 14,6 když nastavim na 14,6 a dám průhlednou hadičku tak jdem o něco výš než je těsnění a reálně dosáhnu hladiny těsnění kdyż nastavím hladinu někde na 12mm cca.. Poradí někdo prosím podle čeho mám teda hladinu nastavit? Na milimetry podle návodu nebo průhlednou hadičkou na úroveň těsnění? Eventuelně co se stanu když bude hladina menší/větší? Díky :)

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (2)
  • 0

    25.4.2023 od Jirkahu71

    v hadičce vzlíná benzin po stěně a ukazuje to výš než v plovákovce. Já na hadičku nasazuji injekční stříkačku bez pístu, ukazuje to lepší :D
    Ale nestane se nic, jen s vyšší hladinou bude trochu bohatší směs a s nižší zase chudší

    Doplnit odpověď

  • 0

    25.4.2023 od combust

    Ono se někde udává výše hladiny benzínu v plovákovce pro BST 33?
    Přes hadičku se to většinou používá u karburátorů co maj šikmo hranu plovákovky a ani u těch kde je to rovně se správná hladina neshoduje s tou hranou. U BST33 se to nastavuje na polohu plováku.
    A jestliže při nastavení plováku 14,6 mm pod hranou plovákovky je hladina výše než těsnění plovákovky a při nastavení 12 mm je na úrovni toho těsnění tak tam něco měříš a nastavuješ špatně (pokud plovák zavře ventil v poloze o 2,6mm vejš tak musí zákonitě udělat hladinu v plovákovce taky výš).

    Doplněno:

    Takže jsem to meřil špatně. Měřil jsem to když mi karbecy leželi memebrána dolů tudíž asi plováky tlačili dolů. Takže odpoledne zkusím dát repete. Takže nahnout tak aby plováky nezmáčkly vahou jehlu ale ani nebyli nahlý úplně mimo. Vyčetl jsem různě úhel okolo 30 stupňů. Tudíž odpo po práci, zkusím změřit šuplerou nahnutý a potom zkusím nalít benzín hadičkama. Díky za pomoc a večer se ozvu jak jsem dopadl :)

    26.4.2023 od Dexolus

    Přesně tak - na vlastní poloze karburátoru ani moc nezáleží. Ventil musí prostě lehce dosednout a plovák nesmí stlačit pružinu v tom ventilu. Každopádně hladina u plováku nastavenýho tak aby zavíral ventil v nižší poloze (14,6 od hrany) nemůže být výš než u plováku co je nastavenej aby zavíral v poloze "12mm od hrany".

    26.4.2023 od combust

    Jestli jsou jehly odpružené tak to musíš měřit šikmo, aby se pružiny nezmackly vahou plovaku.

    26.4.2023 od Jirkahu71

    Ahoj, v manuálu BMW je psáno 14.6mm a ten má BST 33..
    Tenhle má šiknou hranu no..
    Ale zřejmě to dělám špatně. Nevím jak karburátory vypadali předtím rozebíral to celý brácha a já mu to pomáhám skládat takže nemám tušení jak to vypadalo předtím abych to sladil to podoby jako předtím.
    Karbecy jsou nastavený víceméně stejně jako tady - Nějakých 14,6mm z těla karburátoru na nejvyšší bod plováku když mu to stojí na stole jakoby membránama dolů. Je to tak správně? Díky moc :)

    26.4.2023 od Dexolus

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist