bmw_r1300gs_cartec




Parkovací vs. potkávací světla

  • 0

    4.8.2015 od olasek

    Zdravím, dneska mám jet po dvou letech poprvé s motorkou na technickou a nevím, co mě tam čeká. Něco málo jsem o tom načetl a všechno mám snad v pořádku. Nicméně laboruju s jednou věcí a to jsou potkávací a parkovací světla. Oboje totiž svítí naprosto stejně. Myslel jsem, že parkovací svítí o dost méně. Nikdy jsem to přepínačem nepřepínal i když ho tam mám. Když to přepínám, tak to svítí opravdu naprosto stejně. Nejsem si jist, jestli je to normální. Možná je to úplně hloupá otázka, ale opravdu mě za celé dva roky nenapadlo použít parkovací světla manuálně.

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (4)
  • 1

    4.8.2015 od Slávek-TDM

    Parkovací světla jsou řešený slabší žárovkou - zpravidla 5W, aby nevybíjely baterii. Krom toho, že je můžeš zapnout první polohou spínače světel (pokud ho motorka ještě má, protože novější už zapínají světla automaticky), můžeš vyzkoušet parkovačky tím, že dáš klíček ještě o jednu polohu dál než je zamykání řídítek. Většinou se na něj musí trochu zatlačit, je tam pojistka, aby se do této polohy nedostal neúmyslně. Viz obrázek, je to poloha P (hned za LOCK):

    Doplnit odpověď

  • 0

    4.8.2015 od JardelT

    Mě parkovačku nekontrolovali, dívali se jen, jestli svítí potkávací a dálkové

    Doplnit odpověď

  • 0

    4.8.2015 od Astráček

    Taky dnes jedu na TK a nechávám tam laďák, tak jsem zvědav, jestli mě vyžene, nebo to projde.

    Doplnit odpověď

  • 0

    4.8.2015 od sered

    v Hodonine kluk prosel pred 14 dny s Leo Vince bez problemu. Ze svetel chteli videt jen dalkovy/potkavaci, brzdovy a blinkry.Parkovacka nebyla a ani je nezajimala.

    Doplněno:

    jeste doplnim: zato bazirovali na certifikovany odrazce. "Vyhodili"ho, musel ven, koupit misto cyklisticky tu s E a behem 10 minut vyreseno bez ztraty kyticky!

    4.8.2015 od sered

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist