globalmoto_duben_nolan




Rev'it Triomphe: Do špatného počasí ve velkém stylu

Nedávno jsme přinesli článek s tipy, jak si užít podzimní, případně i zimní ježdění. Na něj teď volně navážu recenzí stylové bundy od holandského Rev'itu. Ta je nejen hodně funkčním kouskem šatníku do chladných a vlhkých dnů, ale uděláte s ní i hodně parády.

Kapitoly článku

Slovo Revitu

„Když teploty klesnou na jednociferná čísla, pokračujte dál ve své cestě bez obětování tepla nebo stylu,“ tím začíná prezentace této klasicky se tvářící parky na stránkách výrobce. Dostatek tepelného komfortu má zajistit jednoduše vyjímatelná zateplená vložka, ochranu před vnějšími povětrnostními vlivy zase samotná bunda ušitá ze 100% nepromokavého polyamidu PWR. Navíc je ještě doplněná o voděodolnou a prodyšnou membránu Hydratex, vše ještě jistí podlepené švy. Materiál bundy je také odolný proti prodření, proříznutí, roztržení a s tím souvisí i další bezpečnostní výbava. Bunda má na loktech a ramenou lehké chrániče Seesmart s certifikací level 1 a k tomu také kapsu připravenou na páteřový chránič Seesoft plnící druhý stupeň ochrany. Samostatnou kapitolou je pak vzhled vycházející ze střihu klasické parky, s tím souvisí i množství velkých vnějších kapes. Doplňují je ještě dvě velké vnitřní a jedna „tajná“ za klopou, jednu vnitřní kapsu najdete i v samotné zateplené podšívce. Pro případ civilního používání je bunda vybavená stahovací kapucí, které by neměla nijak vadit při jízdě, bunda má stahovací šňůru v pase a na spodním lemu, lemy rukávů jsou nastavitelné pomocí druků.

Slovo Zajocha

Tenhle klasický střih miluju, takže bylo jasné, že nějaká parka v mém motocyklovém šatníku být musí. Tahle bunda má navíc výhodu, že je skvěle použitelná i v civilu. Jestli často slýcháte o nějakých produktech, že mají civilní vzhled, tak tady to platí dokonale. Bunda je samozřejmě díky odolnému materiálu trochu těžší, ale střih skvěle padne a vypadá šik. Na nějaké Vespičce s ní bude člověk určitě králem ulic. Přes svoji bytelnou konstrukce je bunda i dost pohodlná, zejména v zimě s příjemnou vnitřní podšívkou. Membrána Hydratex pod ní už tak příjemná není, ale dá se s tím v pohodě žít. V případě teplých dnů je horší spíš to, že bunda nemá žádné větrací otvory a obecně moc nedýchá. Proto ji doporučuji jako jarně-podzimně-zimní bundu, ostatně ani výrobce nemá žádné velké ambice, aby ji nazýval jako celoroční. Každopádně když v létě zaprší a ochladí se, člověk ji unese úplně v klidu. Právě její nepromokavost hodnotím jako velkou výhodu. Letos jsem v ní několikrát dost zmoknul a samotná, takhle jak je, obstála na jedničku. Celodenní výlet v Alpách by asi nedala, ale k tomu zase není určená. Dojet v ní v dešti do práce nebo v ní vyřídit popjíždění po městě, s tím problém vážně nemá, dokonce funguje tak dobře, že jsem jí používal i v civilu jako takovou městskou pláštěnku. No a o tepelný komfort v současných chladných dnech se umí postarat také výborně, což dokazují poslední podzimní kilometry v sedlech všelijakých naháčů.

Velký podíl na tom mají i miniaturní chrániče Seesmart, o kterých vůbec nevíte. Na druhou stranu nebudí moc velký pocit důvěry, co jsem ale tak zkoušel bouchat loktem o zem, během lehkého pádu ve městě pomůžou. Jejich funkčnost dokládá také certifikace level 1 doplněná o teplotní index T+. V bundě mám vložený také příplatkový páteřák Seesoft, o něm už teda člověk ví, ale vyndat ho z bundy nezabere vůbec žádný čas. V civilu jsem ocenil i velkou stahovací kapuci. A musím přiznat, že o ní člověk neví ani při jízdě. Teda musí si jí dobře zabalit a zacvakat do druků na bundě, škoda jen, že není nějaký návod na nejlepší jezdecké nastavení, na které si každý musí přijít sám. S kapucí ale souvisí i drobné mínusy. V první řadě to je fakt, že nejde sundat, kdyby vás extrémně štvala. Třeba při zapínání. Musíte totiž zapnout bundu a pak ještě dozapnout speciální límec od kapuce. Jak ho nezapnete, bude vám nepříjemně plandat kolem obličeje. A protože je ten límec docela velký, ocenil bych jeho příjemnější materiál na vnitřní straně. Další otravnou věcí můžou být šňůrky k jejímu stažení, ty když neschováte, tak taky umí nepěkně vlát kolem hlavy. Jestli už teď víte, že by vás kapuce akorát štvala, nabízí Rev'it i podobné bundy bez kapuce.

Když ale tohle pominu, je ta bunda dokonalá. Její střih nejen, že je pěkný, ale také promyšlený a funkční. Vnitřní teplá podšívka má například gumové náplety na koncích rukávů a na krku, takže vás obejme a nedovolí utíkat teplo, léga krycí hlavní zip má záhyb, který zabraňuje vniknutí větru dovnitř, rukávy jsou nastavitelné ve dvou krocích pro rukavice přes nebo do bundy a za spodními velkými kapsami jsou zateplené kapsy pro zahřátí rukou. Revit Triomphe je zkrátka povedená a hlavně funkční bunda na stylové dojíždění nejen v nepříznivých podmínkách, nicméně si za to Rev'it také nechá zaplatit. Přesně to je 8759 Kč, ale kdo má rád pěkné funkční věci, ten bude spokojený.

Zboží značky Rev'it! zakoupíte na e-shopu www.motozem.cz a www.bonmoto.cz

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 12 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Freddy_X přispěl 6 Kč
d.fany přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist