yamaha_demo_tour




VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Maho (33) napsal 18.08.2023 v 16:06-1

Mně se ukrutně osvědčila vyndávací membrána od revit Sand 2. Střih, pohodlí, kvalita zpracování, promyšlenost spínání membrány a tepelné vložky na barevně rozlišené zipy atd. Nicméně nový model Send 4 mně přijde ošizený na materiálu neboť vnější bunda je ze 100% polyesteru. Chápu že někomu vyhovuje membrána všitá přímo do oblečení, ale vyndavací membrána znamená že v opravdovém parnu mám na sobě jenom lehkou bundu. V případě většího chladu dávám membrány proti studenému vzduchu. S jedním termo trikem s krátkým rukávem a jedním dlouhým rukávem to zajišťuje velkou variabilitu kombimací. V případě deště používám nepromok. Ne vždycky se ubytovávám v penzinu a neumím si představit lézt večer dostanu s mokrým oblečením. Navíc preferuji světlé barvy. Bílá-šedá. Ze začátku jsem z toho měl strach ale pro mluví bezpečnost a méně to tahá teplo ze slunce. Časem se barvy ušmudlají a zaperou - neřeším to. Tenhle mix mě vyhovuje. Umožňuje to pohodlnější cestování i při opravdu extrémních hicech. (Ještě lepší je samozřejmě dres a chráničová vesta) a neubírá to z nic z cestování při nízkých teplotách. Daní za vyjímatelnou membránu je více práce při převlékání a na vyndavací membránu se logicky za většího deště nemůžeš tolik spolehnout že ti někde nezateče. Snad jsem to napsal srozumitelně.

zmulin (371) napsal 18.08.2023 v 09:31+1

Buď goretexova,nebo podobná membrána rovnou na vrchu,nebo nepromok.Tyhle vkladaci jsou naprd…

Pitrz (12) napsal 17.08.2023 v 11:11

Díky za objektivní recenzi. P.

mariano (13) napsal 16.08.2023 v 18:08

škoda, že tohle oblečení nedělají v prodloužených velikostech...zatím mi nic nesedlo. u gatí dělají u většinou dvě délky, sorry, potřeboval bych ještě 2 palce přidat. u bundy - pro jistotu - nic

a k membránám...mám, tedy poslední 2 roky používám minimálně, vanucci z roku 2009 a poslední 2 roky buse, a ani s jedním netahám na "týden v alpách" nepromok. mi to přijde jako nosit pásek a kšandy najednou
ano - když zajdeš v dešti na benzínku, děláš loužičky, ano - je to nepohodlné, ano - na vyschnutí přes noc je lepší to "rozebrat" a ano (největší průser) - v případě přechodu vedro/slejvák je pětiminutové svlékání/připínání/oblékání na dámský pohlavní orgán, ale jinak to vydrží půldenní slejvák v pohodě (nejdelší slejvák v kuse byl asi lublaň - praha, pár mokrých fleků na boxerkách)

Gambalunga (1) napsal 16.08.2023 v 12:18+1

"Sucho a bezpečí", to je u nás v hospodě taky a když to hospodskej nestíhá, tak to sucho je nadruhou...

Na motorce je to na vodě vždycky na hovno a žádnej, ani takhle chytrej skafandr na tom nic nezmění...

Já celej život vždy používám klasiku: pořádnou koženou kombinézu a na to, když začne pršet "nepromok"!

K167 (1498) napsal 16.08.2023 v 10:22-1+4

Bundu s nepromokavou membránou vpínanou dovnitř už nikdy víc.

motormichal (21) napsal 16.08.2023 v 09:34+1

Mám druhý komplet. První byl Halvarssons, teď mám Lindstrans (3vrstvý). Ať chtějí nebo ne, hážu je do jednoho pytle.
V Halvarssonu jsem měl tu čest i spadnout v poměrně vysoké rychlosti. 100+. Naštěstí jsem se jen praštil do hlavy a sklouznul po asfaltu. Neměl jsem jedinou oděrku a Hi-Art teda opravdu funguje, byť to na pohled vypadá jak frotý ručník... Bundu jsem vyhodil, neb byla na zádech trochu potrhaná (měl jsem i jejich páteřák a k němu se to ani neprodřelo), kalhoty mám dodnes a s jednou malou dírkou používám na blbnutí do lesa.
Mám trochu severskou postavu, takže nejsem úplně vysekaný se sixpackem, ale oblečení mi padne naprosto geniálně, 54 bunda a 56 kalhoty.
V jejich membráně jsem nezažil, že bych promokl. Voda se dostala spojem mezi kalhotami, ale jinak naprosto OK. Abych nemusel vozit pláštěnku, uvažuji do budoucna o laminu, protože jinak je nahovno když nasákne horní vrstva. To je pak každá vložka k ničemu. Oblečení je těžké a studí. Ale na rychlou přeháňku stačí, když má člověk u sebe, je to kvalitní membrána. Outlast bych nepřeceňoval, jen bych řekl, že asi díky němu může být ta teplá vložka o něco tenčí než u konkurence. Všichni ji mají většinou výrazně silnější.
Lindstrans dobře větrá a je lehký. První Halvarssons s všitou membránou byl trochu zápařka, ale taky to je základní Halvarssons vs. nejdražší Lindstrans.
Halvarssons jsem měl 3 roky než jsem spadl, Lindstrans mám 6. rok a sere mě, že na něm krom trochu vybledlé barvy (khaki) není nic, proč bych měl důvod ho vyměnit a obhájit si nákup něčeho, co vlastně nepotřebuji...

31081 (679) napsal 16.08.2023 v 08:22

Super oblečení,už jsem to měl na sobě a paráda,šel bych do toho

Dzawar (112) napsal 16.08.2023 v 07:48-2+5

Pěkné , jen bych rád abych byl vidět . V černé tě kde kdo přehlídne a pak ty následky ... Opravdu to dělá hóóóódně .




TOPlist