globalmoto_duben_nolan




VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
XLV (8) napsal 21.07.2022 v 08:30

Mám bundu Rukka z Cordury AFT, mám i srovnání s bundou s průduchy na zip a Rukka je do tepla nesrovnatelně lepší, aspoň na cestovních strojích se štítkem. Profukuje celým svým povrchem, i rukávy, ktere nejsou chráněny plexi. Článek se rozchází s mými několikaletými zkušenostmi. Nevím tedy, kde všude ma Modeka materiál AFT použitý. Jezdil jsem i v chráničové enduro košili, tam je pohoda největší, ale Rukka je podle mého subjektivního hodnocení jen o málo horší z pohledu ventilace. Teplota tavení by měla být stejná, jako u standardní Cordury, ale ruku do ohně za to nedám Samozřejmě z pohledu ochrany to nemá na kůži.

CRF1000 (91) napsal 14.07.2022 v 09:53+4

Jen málokdo dokáže ušít hadry, které uspokojí každého motorkáře...bohužel lidé koupí kdeco i za nesmyslný peníz...dostatečné větrací otvory v době globálního oteplování jsou nutností...jsou to sice technické detaily, které v konečném důsledku prodražují výrobu ale hadry bez dostatečného větrání mi nedávají smysl...zateplovací bolerko používá tak 1 z 10 motorkářů...většinou to překáží ve skříni...stejnou - ne li lepší službu udělá i pulovr klim, moira nebo klimatex...Absence velcro-pásků nebo jiného účinného systému ke skutečně účinné fixaci kolenních chráničů u kalhot přestávám chápat...prodávají se drahé D30 chrániče které pak v hadrech plandají ze strany na stranu...vnitřní vrstva - šusťákovka s membránou nezabrání promočení vršku v dešti, proto motorkáři kupují nepromoky...nejpopulárnější je žlutý scott který lze použít i jako ochranu proti větru...Takže závěrem - ty dvě vnitřní vrstvy ( bolerko a membrána ) jsou pro většinu motorkářů zbytečné a navíc překáží...Pak si položím otázku proč za ty zbytečné věci platit 10 litrů...

K167 (1470) napsal 13.07.2022 v 22:54

To neplatí! Vláďovi sluší všechno.
Jestli Jarda "nepřitlačí" s prachama, bál bych se, že Vláďu uloví nějaké modelingové agentury.

berry78 (145) napsal 13.07.2022 v 14:41+3

Mám 20 let stejnou koženou kombinézu Probiker od Luis.de kterou jsem koupil v té době pro mě brutálních 8000Kč . Prožila toho semnou hodně. Jezdím v ní i na GS protože se v žádném textilu necítím tak bezpečně jako v kůži . Když je navoskovaná tak v lehkém dešti po ní voda stéká V zimě je v ní teplo, v létě když je 30+ tak si namočím tričko zapnu pod kombošku a otevřením zipů reguluji jak moc se nechám chladit ... za 2 hodiny je triko úplně suché - kůže krásně dýchá . Chtěl jsem si z rozmaru pořídit novou. Měl jsem doma Alpinestar i PSI .. a oboje jsem vrátil ... byli jen nové a hezčí . Za mě kůže .

puffybodie (390) napsal 13.07.2022 v 14:01

Je skoda, ze si vyrobci nedaji mnohem vetsi praci s primou srovnavaci reklamou. Skodi tim jen sami sobe. Protoze jak bylo mylne receno na pocatku clanku, tak soucasny trh "je hodne pestry a je dobre, ze je z ceho vybirat". Jenze drtiva vetsina toho co lide vetsinou koupi v cene 3 - 5000 tisic je obycejny sprosty polyester. Na normalni obleceni ok, ale na motorce je to k nicemu. A jestli vyhodit 5 tis. nebo koupit neco za 11 (v akci treba za 9) co opravdu je na moto uz je k zamysleni. Nehlede na to, ze se da za 2500 koupit nova kozena bunda s chranici Level 1 (to jsou pak ty polyesterove hadriky uplny lesteny prd )

Najdou se nastesti vyjimky jako Bolder, kteri pouzivaji opravdovou Corduru i na sve levne obleceni. Modeka by sice asi mohla s cenou dolu, kdyby taky pouzila klasickou Corduru, ale Tactel je prijemnejsi (proto je v nizsich D na spodni pradlo), ale tak nebo tak hlavne ze to neni polyester.

Jinak komplet to je pekny.




TOPlist