globalmoto_kveten




VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
pvlcek (0) napsal 10.08.2023 v 21:20

x10 taurus je shodná s thieye t5e, lze použít thieye firmware 5.1 i android a iphone aplikace thieye. u lamax firmware bohužel funguje jen stará aplikace 1,0,2 a google play ji už nenabizi a nové aplikace se nespoji. doporučuji tedy použít thieye aplikace i firmware. pak je kamerka stále celkem slušně použitelná, i když ma pochopitelně svůj věk :) k napájení je lepší použít malou powerbanku, kamerka běží i bez vložené baterie

Pekos_cz (0) napsal 23.06.2018 v 15:25

Taky se vám ztrácí bt dálkový ovladač a musíte znova parovat? Kterou verzi aplikace pro Android používáte? Camappapp 3.0 je dost nestabilní 4.0 mi připadala ještě horší

Luft (0) napsal 05.07.2017 v 21:29

Mohu se zeptat v jakých programech to střihátě? Pravda mám jen Lamax 8, nějak mi to nekoušou programy co jsou volně ke ztažení.

karel25 (0) napsal 28.06.2017 v 14:37

To že se kamera zahřívá je pravda, ale to je naprosto normální, když to nahrává 4K. To se zahřívá úplně každá kamera. Pořád ale to není nic, co by mě nějak omezovalo. Třeba při FullHD, který běžně používám je teplota normální. Jinak díky autorovi za recenzi.

lajken (3) napsal 27.06.2017 v 09:46

Tenhle článek mi přišel super, děkuju za něj, ale dost mě odrazuje asi ne moc kvalitní příslušenství a support. Sám mám mizerné zkušenosti s kamerou TrueCam do auta. Support sice dobrej, ale kvalita příslušenství hmno... ledabylá
Bylo by možné udělat nějakej další článek, kde by bylo srovnání takovýchto kamer z pohledu motorkáře? Když už vám prošlo rukama tolika kamer? Docela by mě zajímalo, zda je výhodnější si připlatit za osvědčenou kvalitu, typu gopro, nebo lze najít rozumnou střední cestu. Osobně jsem zatím střední cestu nenašel , proto se ptám...

Kuzin (10) napsal 25.06.2017 v 22:46

all:díky za komentáře.
GarioGringo: Vzhledem k mému primárnímu zaměření s kamerou na moto, jsem točil jen ve dne ,ale pokud se mi aktuálně dostane ještě v redakci do ruky, zkusím doplnit.
TomProv: Při umístění na řidítka, ve vodě odolném pouzdře,budeš odkázán pouze na baterie.

Llama90 (0) napsal 23.06.2017 v 11:23

Kameru již mám nějaký ten měsíc, sice zezačátku byl problém s tim datumem, ale po upgradu na novější fw (asi týden potom co jsem jí koupil už běží perfektně. Ohledně stabilizace bych řekl, že je to ta nejlepší "fíčura" na téhle kameře, konečně není obraz jako by kameru držel někdo s parkinsonem.

TomProv (24) napsal 22.06.2017 v 08:49

Lze mít kameru při jízdě zapojenou kabelem k USB nabíjení a může současně nahrávat ? Nebo jsem limitován kapacitou 2 baterií?

Lamark (0) napsal 21.06.2017 v 19:46

Tak snad s novým FW to funguje ale já měl 3 kusy a hrozný... reset datumu a času, reset nastavení, mazání už nahraných videí. A support kapitola sama pro sebe. Jinak pokud to nahrává tak obraz je dobrý.

Leinad (1) napsal 21.06.2017 v 18:36

Především - velké díky za dobrý článek. Rád bych se podělil o svoje zkušenosti. Tuhle kamerku ( Lamax X10 Taurus ) jsem si po dlouhém "výběrovém řízení - koupil letos v dubnu a musím říci - chlapče, ta se ti povedla. Ale nejdříve začnu zápory. Jakkoli je kamera vynikající, s příslušenstvím je to horší. Ne, že by ho bylo málo, ale problém je s kvalitou. Již při koupi ( Electroworld Plzeň) bylo v originál balení ulomené uchycení voděodolného pouzdra a když mi přinesli nový kus , bylo to stejné, Takže až kus č. 3. Ač je to inzerováno, chybí zakulacený samolepicí díl na přilbu - jsou tam jen dva ploché. Držáky kamery, které se do toho zasouvají mají ohebné packy z plastu a snadno praskají. To vše lze ovšem dokoupit za pár korun.
Ledva jsem kameru koupil, jel jsem do Lamaxu do centrály v Praze, aby mi ji upgradovali . To učinili zdarma za cca 15 minut. Sešlo se nás tam více, nyní už by upgrade měl být v kameře. Bez upgradu se často přepínal do 4K modu, nepamatoval si datum, rok, atd. ( To bylo v dubnu 2017 )
Teď pozitiva : kameru mám na a/ přilbě b/ na padacím rámu a za c/ na nosiči zavazadel - a dívá se zpět. Teda - kameru mám jen jednu, ale že pokud budu záznam sestřihávat, je lépe, když je to z více míst.
Kamera má řadu možností - já využívám záznam Full HD ( 1920x1080 60p, 16:9 ), protože jen v tomto modu je plně výkonná stabilizace obrazu. Obraz je skutečně stabilní, netřese se, je dobrý i zvukový záznam. Ostrost je vynikající, Full HD nežere tolik data ani baterii. Zatím jsem natočil cca 50 GB záznamů a jsem velmi spokojen. Baterie v tomto modu vydrží cca 1 hod, druhá baterie v balení je výhodná.
V menu kamery, které je česky a dobře srozumitelné, je mnoho možností nastavení, lze si s tím pohrát.
Velmi dobré je i zobrazení proti slunci, obraz se automaticky upraví. Vynikající je dálkové ovládání. Mám ho v igelit. pytlíčku z orig.balení připevněný plastovým páskem na řidítkách, je třeba se to s ním naučit : po zhasnutí displeje kamery je nutno DO vždy zmáčknout 2x - po prvním naskočí displej a po druhém zmáčknutí se rozjede nahrávání. Já mám nastaveno vypínání dipleje po 30 sec. Stejný postup je i při STOP záznamu. Záběr je vskutku panoramatický - vaše oči - pokud se díváte rovně- toho obsáhnou sotva polovinu.
Závěrem - vynikající český výrobek za cca polovinu ceny než GO PRO Hero 5, má ale stejné vnitřnosti i čipy a troufnu si říci, že i stejnou kvalitu záznamu. Poměr cena / výkon je vynikající. Vřele doporučuji, jen si pořádně projděte balení.
P.S.:Rád bych připojil i svoje video, ale to neumím. Viděli byste velmi ostrý záznam, přirozené barvy. Když mám kameru na padacím rámu mohli bylo by vidět i poskakující přední kolo na blbé silnici a obraz se ani nehne. Tak hezké filmování a mnoho štastných km. Dan, Plzeň

DOMINATOR (1260) napsal 21.06.2017 v 13:25-1+1

Za mě total propadák držak na řidítka prasknul do tydne je to chatrné strašné a kamera nahrala asi 5h max a už nejde zapnout nic konec.

basett (3) napsal 21.06.2017 v 13:03

Tuto kameru máme a maximální spokojenost...bezkonkurencni co se tyce ceny, zaznamu, prislusenstvi i kvalita celkově...muzu jen doporucit..

GarioGringo (0) napsal 21.06.2017 v 10:43

A bylo by video z noční jízdy? Noční timelapse video, záber noční oblohy? Díky.




TOPlist