husqvarna_svartpilen_801_2




Vyhrajte přilbu LS2, v níž pojede Milan Engel na Dakaru 2021

Je prosinec a zraky všech petrolheadů se už upírají na začátek příštího roku, kdy se v Saúdské Arábii pojede již podruhé nejslavnější dálková soutěž světa Rally Dakar. Také Česká republika v ní bude mít své zástupce a jedním z nich bude již posedmé Milan Engel, jenž se opět objeví v helmě LS2 MX470 Subverter. A vy přesně stejnou můžete teď vyhrát!

Model Subverter dnes už znají snad všichni offroaďáci. Tuhle helmu představila španělská značka LS2 coby svůj top produkt v sezóně 2018 a od té doby si získala sympatie mnoha profi i hobby závodníků. Kombinace špičkových technologií, agresivního designu a hodně zajímavé ceny ze Subverteru udělala takovou tu pověstnou štiku v rybníčku offroadových přileb. A že si ji vybírají i jezdci Rally Dakar včetně Milana Engela, to taky o lecčem svědčí – pár desítek minut motokrosového závodu vydržíte v jakékoli helmě, ale dva týdny a tisíce kilometrů cest, to už chce přilbu, jež vám kromě ochrany poskytne i pohodlí.

Právě komfortní vnitřek v typickém žluto-oranžovém provedení je jedním z charakteristických znaků Subverteru. Polstrování je vyřezáváno laserem a je pochopitelně kompletně vyjímatelné, abyste jej mohli vyprat. Použité antibakteriální materiály nedráždí kůži a jsou pěkně prodyšné, takže dobře odvádějí vlhkost. Ona ta „prodyšnost“ je dalším z charakteristických prvků Subverteru, tím je vyhlášený – ve skořepině totiž najdete 23 větracích otvorů. V téhle helmě se opravdu nepečete ani nedusíte.

Velká pozornost byla při vývoji věnována bezpečnosti – jak by ne, když jde o top model značky. Subverter se nabízí v širokánském rozpětí velikostí 2XS-3XL, mezi něž jsou rozděleny tři velikosti skořepiny. Ta je vyrobena z materiálu nazvaného Kinetic Polymer Alloy (KPA), který má LS2 patentovaný. Jde o kompozitní směs aramidových nanovláken a špičkových polymerů, která má podobné vlastnosti jako hi-endové kompozity (nízká hmotnost a účinná absorpce nárazů), ovšem v odolnosti proti průrazu je dokonce předčí. Pod skořepinou najdeme vícevrstvou výstelku z EPS polystyrenu s rozdílnou hustotou a mezi ní a polstrováním najdeme slabou kluznou vrstvu švédského systému MIPS, jenž o desítky procent snižuje rotační síly působící na mozek v případě pádu. A pokud by se věci vrtly špatným směrem a byli jste v bezvědomí, záchranáři vám helmu snadno sundají díky rychle vyjímatelným lícnicím, které se z helmy vytrhnou.

Helma LS2 MX470 Subverter může být skvělým dárkem pod stromeček, s cenami od 4999 Kč do 5899 Kč podle barevného provedení Ježíška nezruinuje. Ale dá se to udělat i jinak – můžete ji totiž u nás vyhrát! Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu toho předvánočního štěstíčka. Nápovědu najdete na webu značky, kterou k nám již léta dováží společnost ASP Group.

Pro účast v soutěži se prosím přihlašte

Pro účast v naší soutěži je nutné se přihlásit ke svému účtu (vpravo nahoře) nebo se zaregistrovat na stránkách www.motorkari.cz. Děkujeme.
  • V kolika barevných variantách se helma LS2 MX470 Subverter momentálně nabízí?
    • 3
    • 6
    • 10

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Související firma
  • ASP Group Distributing

    ASP Group Distributing je ryze česká společnost se silnou pozicí na trhu, která dováží a v síti svých prodejců distribuuje čtyřkolky, UTV, SxS, e-skútry, obojživelná vozidla, náhradní díly, příslušenství a doplňky předních světových značek. Oficiální dovozce více než 40 značek Jsme oficiální d...




TOPlist