husqvarna_svartpilen_801_2




Testujeme endura KTM EXC 2015

Náš off-roadový specialista Vláďa je právě v těchto chvílích na cestě do Transylvánie, konkrétně do míst, kde už za měsíc startuje slavný závod Red Bull Romaniacs Hard Enduro Rallye. KTM si právě tohle místo vybrala k představení a testování nové řady endur EXC.

Rumunské Sibiu je ve světě endura stejně důležitý pojem jako značka KTM, takže to vypadá na parádní poježdění. Oranžoví na svých enduro speciálech modelového roku 2015 opět trochu zapracovali, a náročná trať jejich snažení určitě dokonale prověří.
Na první dojmy z testování dvoutaktních modelů EXC i čtyřtaktní řady EXC-F 2015 se můžete těšit už v nejbližších dnech, ale pokud vás zajímá něco konkrétního, neváhejte využít formulář pod článkem. Na místě jsou tradičně přítomni lidé z vedení KTM, takže svoje dotazy můžete směřovat klidně i k nim. Tady je jedno pěkné video pro inspiraci.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 186 cm
TZ - (Odebírat články autora)

On-line rozhovor: Vláďa Novotný

On-line rozhovor byl již ukončen. Děkujeme za otázky.

Dotazy můžou přidávat jen registrovaní a přihlášení uživatelé.

Otázky a odpovědi

STV4ever
Dotaz od STV4ever položen 18.06.2014 09:14

Ahoj Vláďo,
můžeš mi prosím po otestování Oranžád doporučit, který čtyřtakt by jsi zvolil začínajícímu bahňákovi s přihlédnutím k faktu, že onen začátečník nechce mašinu po jedné sezóně měnit (že třeba 125ccm by mohla rychle omrzet)??? Jsem 177cm malej , občas bych zajel po silnici pro rohlíky a jinak víceméně srandajízdy po lesích, luzích a hájích...
Předem díky a užij si to!!!
Steve

Odpověď od Vláďa Novotný z 23.06.2014 10:57

Ahoj Steve, díky za dotaz! Podle toho co píšeš, bych být tebou vyzkoušel KTM 350 Freeride. To je universál, na kterým se vyblbneš jak v terénu, tak s ním obrazíš nejrůznější povinnosti, a klidně dojedeš pro rohlíky. Pokud bys chtěl vybírat z řady ostrých endur a jsi úplnej začátečník, myslím, že by bylo nejlepším řešením osedlat čtyřtaktní dvěpade. Až nalítáš nějaké motohodiny, získáš zkušenosti a uděláš si sám názor, tak pravděpodobně skočíš do nějakého většího objemu a nebo některého ze dvoutaktů. Dvoutaktní dvěpade je sakra zajímavé enduro nářadí.
Právě připravuji článek z testování v Rumunsku, takže se můžeš brzy dočíst více.

Díky a šťastnou ruku při výběru!




TOPlist